Naslovna Sastojci Voda

Sastojak: voda

palacinke sa bundevom

Posne palačinke sa bundevom

Sastojci za posne palačinke sa bundevom: palačinke, 200 g pečene bundeve, malo posnog margarina, šećer, voda, cimet.
krofne, posne krofne

Posne krofne

Sastojci za posne krofne: 40 g kvasca, 7-8 kocki šećera, pola litre mlake vode, 1 šoljica ulja, kora od jednog limuna, brašno po potrebi (oko 1 kg), šećer u prahu ili vanilin šećer, so, ulje.
posni ustipci recept

Posni uštipci

Sastojci za posne uštipke: 40 g svežeg kvasca, pola litra mlake vode, brašno po potrebi, ulje, šećer, vanilin ili prah šećer, so.
posne palacinke sa pekmezom

Posne palačinke sa pekmezom

Sastojci za posne palačinke sa pekmezom: brašno, malo soli, voda, malo praška za pecivo, malo vode od kuvanog duleka, ulje.
slavski-kolac

Slavski kolač

Sastojci za slavski kolač: 2 kg pšeničnog brašna, 1,250 l vode, 40 g svežeg kvasca, 1 kašika soli.
brodet od skoljki na hilandarski nacin

Brodet od školjki na hilandarski način

Brodet od školjki na hilandarski način se priprema na sledeći način: Školjke (dagnje ili mušule) se dobro operu i očiste, zatim se, tako nekuvane, otvore i iz njih izvadi meso. Tako očišćeno meso stavlja se u blago posoljenu vodu i kuva dok skoro ne počne da se raspada.
Posne tikvice sa pirinčem recept

Posne tikvice sa pirinčem

Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način: Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede. Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
ajvar

Zimnica: Ajvar

Sastojci za ajvar: 5 kg crvene paprike, 2 kg patlidžana, 2,5 l vode, 0,5 l ulja, 1 glavica belog luka, 3 dl alkoholnog sirćeta, so, šećer, biber, po želji ljuta papričica.
kiseli krastavci

Zimnica: Kiseli krastavci

Sastojci za kisele krastavce: 5 kg krastavca, 4 l vode, 1 l sirćeta (9%), 400 g šećera, 150 g soli, 1 konzervans, 1 vinobran, beli luk, lovorov list, list celera.
barena paprika

Zimnica: Barene paprike

Sastojci za barene paprike: 5 kg žute i crvene paprike, 3 l vode, 500 ml vinskog sirćeta, 200 g soli, 250 g šećera, 1 kesica bibera u zrnu, 1/2 vezice peršuna, po želji beli luk.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -