zito-torta

Posna žito torta na vodi

Sastojci za posnu žito tortu: 1/2 kg pšenice, 300 g šećera, 5 g cimeta, polovina sitno narendanog muskantnog oraha, 300 g mlevenih oraha.
Posna pašteta od cvekle i susama

Posna pašteta od cvekle i susama

Sastojci za posnu paštetu od cvekle i susama: 2 veće cvekle,  1 šolja susama,  2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, 2 čena belog luka, so i biber po ukusu, mlevena crvena paprika (opciono, za dekoraciju), kriške hleba ili tostiran hleb za posluživanje.
Posna kaša od heljde sa jagodama

Posna kaša od heljde sa jagodama

Sastojci za posnu kašu od heljde sa jagodama: 1 šolja heljde, 2 šolje vode, 1 šolja svežih jagoda (izrezanih na komadiće), 2 kašike meda (po želji).
Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima

Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima

Sastojci za posnu salatu od šargarepe sa peršunom i pinjolima: oko 500g šargarepe (4-5 srednjih), 1 velika crvena paprika, 1/2 ili cela ljuta papričica, sveži peršun (oko 45-50g listića), oko 20g pinjola ili badema ili semenki. Za preliv: 4 supene kašike maslinovog ulja, 1.5-2 kašike jabukovog ili belog vinskog sirća, so, biber, začini po želji.
Bademi u šećeru

Bademi u šećeru

Sastojci za Bademe u šećeru: 600 g badema, 450 g šećera, 2 vanilin šećera, 3 dl vode, 1 kašika ruma.
Posne sarmice sa smuđem

Posne sarmice sa smuđem

Sastojci za posne sarmice sa smuđem:1kg mladog kupusa,so,veza bosiljka,500g fileta smuđa,kašika limunovog soka,biber,3 kašike ajvara ili paradajz pirea,200ml instant supe,kašika gustina.
posna gibanica sa kiselim kupusom recept

Posna gibanica sa kiselim kupusom

Sastojci za posnu gibanicu sa kiselim kupusom: 800 g kora za gibanicu, 1 kg kiselog kupusa, 1 šolja ulja, 1 šolja kisele vode, biber.
Posno povrće sa kikirikijem

Posno povrće sa kikirikijem

Sastojci za posno povrće sa kikirikijem: 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.), 1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu), 2 kašike sojinog sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica sveže rendanog đumbira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost), prstohvat bibera, sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).
punjeni-krompir

Punjeni krompir na vodi

Sastojci za punjeni krompir: 2 veća krompira, 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča, 2 kašičice ljute aleve paprike, 3 dl supe od povrća, 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve), pola sitno isečene crvene paprike, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike seckanog korijandera.
postan kacamak sa crnim lukom recept

Postan kačamak sa crnim lukom na vodi

Sastojci za postan kačamak sa lukom: 1/2 kg kukuruznog brašna, 2 glavice crnog luka, 1 l vode, prstohvat soli.
posni slatki krompirici

Posni slatki krompirići

Sastojci za posne slatke krompiriće: 250 g šećera, malo vode, 250 g mlevenih oraha, 2 obarena propasirana krompira, 2 rebra rastopljene čokolade, kesica vanilin-šećera. Za ukrašavanje: kakao, šećer u prahu.
Posna slavska salata

Posna slavska salata

Sastojci za posnu slavsku salatu:250g tunjevine,250g kukuruza šećerca,100g kuvanog graška,150g sitno rendane šargarepe,100g sitno seckanih kiselih krastavčića,1 kašika kapara,200g posnog majoneza,300g domaćeg ajvara.