Posne krem bananice - Recept

Posne krem bananice

Sastojci za posne krem bananice: 700 g šećera, 200 + 100 ml vode, 3 kesice (30 g) posnog želatina, 1-2 ekstrata sa aromom banane, 150 g posne čokolade, 1-2 kašike ulja.
Posna pasta sa pesto sosom od sušenog paradajza

Posna pasta sa pesto sosom od sušenog paradajza

Sastojci za posnu pastu sa pesto sosom od sušenog paradajza:280g integralne testenine,85g sušenog paradajza,5 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja,1 veza svežeg peršunovog lišća,2-4 čena belog luka,10g posnog kačkavalja.
Posni pomfrit od celera

Posni pomfrit od celera

Sastojci za posni pomfrit od celera: 1 veći celer (koren), 2-3 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/2 kašičice dimljene paprike (po želji).
Posni gulaš sa šampinjonima

Posni gulaš sa šampinjonima

Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima: 500g šampinjona, 2 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 1 čen belog luka, 1 sveža babura paprika (može i zamrznuta), ulje, suvi začin, so i biber, peršun, 2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
Posni čokoladni banana hleb

Posni čokoladni banana hleb

Sastojci za posni čokoladni banana hleb:5 zrelih banana,5 kašika šećera,1 vanil šećer,240g brašna,1 prašak za pecivo,1 kašičica cimeta,100ml ulja,100ml kisele vode,60g posne čokolade,60g oraha.
sarma od kiselog kupusa

Posna sarma od kiselog kupusa

Sastojci za posnu sarmu od kiselog kupusa: 2-3 glavice kiselog kupusa, 1 kg pirinča, probranog i opranog, 1 kg crnog luka, sitno iseckanog, 3-4 šargarepe, sitno izrendane, 1 koren peršuna, sitno izrendan, 3-4 cena belog luka, sitno iseckan, 5-6 listova lovora, biber, ulje, so, aleva paprika.
Brzi čokoladni kolač

Brzi čokoladni kolač

Sastojci za brzi čokoladni kolač:100g ovsenih pahuljica,110g badema (pečenih),10g kakao praha,150g urmi (bez koštica,)25g agava sirupa,50g kikiriki putera,2 kašičice arome vanile,100g crne čokolade,20-30g roze čokolade.
Posna hladna supa od šargarepe i đumbira

Posna hladna supa od šargarepe i đumbira

Sastojci za posnu hladnu supu od šargarepe i đumbira: 1 kg šargarepe, oljuštene i isečene na komade, 1 mali crveni luk, sitno iseckan, 1-2 kašike svežeg đumbira, narendanog, 4 šolje povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sok od jedne narandže (opciono), svež peršun za ukrašavanje.
Posna pita sa višnjama i čokoladom

Posna pita sa višnjama i čokoladom

Sastojci za posnu pitu sa višnjama i čokoladom: Za testo: 250g posnog margarina (hladnog), 300g brašna (150g oštro, 150g meko), 20g šećera, 1 najmanja kašičica praška za pecivo, 4 kašike ledene vode.
bozicna-cesnica recept

Božićna česnica

Sastojci za Božićnu česnicu: 1 kg brašna, so, voda, prašak za pecivo (na vrh noža).
Posna prolećna salata

Posna prolećna salata

Sastojci za posnu prolećnu salatu: 200 g sveže rukole, 1 krastavac, 2 šargarepe, 1 crvena paprika, 200 g čeri paradajza, 1 avokado, 50 g crvenog luka, 100 g kuvanog leblebija (slanutka), 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, 1 kašika seckanog svežeg bosiljka ili peršuna.
Posni pečeni kesten sa medom

Posni pečeni kesten sa medom

Sastojci za posni pečeni kesten sa medom: 500 g kestena, 2 kašike meda, prstohvat soli, grančica ruzmarina (po želji).