Posne krem bananice
Sastojci za posne krem bananice: 700 g šećera, 200 + 100 ml vode, 3 kesice (30 g) posnog želatina, 1-2 ekstrata sa aromom banane, 150 g posne čokolade, 1-2 kašike ulja.
Posna pasta sa pesto sosom od sušenog paradajza
Sastojci za posnu pastu sa pesto sosom od sušenog paradajza:280g integralne testenine,85g sušenog paradajza,5 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja,1 veza svežeg peršunovog lišća,2-4 čena belog luka,10g posnog kačkavalja.
Posni pomfrit od celera
Sastojci za posni pomfrit od celera:
1 veći celer (koren),
2-3 kašike maslinovog ulja,
1 kašičica soli,
1/2 kašičice bibera,
1/2 kašičice belog luka u prahu,
1/2 kašičice dimljene paprike (po želji).
Posni gulaš sa šampinjonima
Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima: 500g šampinjona, 2 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 1 čen belog luka, 1 sveža babura paprika (može i zamrznuta), ulje, suvi začin, so i biber, peršun, 2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
Posni čokoladni banana hleb
Sastojci za posni čokoladni banana hleb:5 zrelih banana,5 kašika šećera,1 vanil šećer,240g brašna,1 prašak za pecivo,1 kašičica cimeta,100ml ulja,100ml kisele vode,60g posne čokolade,60g oraha.
Posna sarma od kiselog kupusa
Sastojci za posnu sarmu od kiselog kupusa:
2-3 glavice kiselog kupusa,
1 kg pirinča, probranog i opranog,
1 kg crnog luka, sitno iseckanog,
3-4 šargarepe, sitno izrendane,
1 koren peršuna, sitno izrendan,
3-4 cena belog luka, sitno iseckan,
5-6 listova lovora,
biber,
ulje,
so,
aleva paprika.
Brzi čokoladni kolač
Sastojci za brzi čokoladni kolač:100g ovsenih pahuljica,110g badema (pečenih),10g kakao praha,150g urmi (bez koštica,)25g agava sirupa,50g kikiriki putera,2 kašičice arome vanile,100g crne čokolade,20-30g roze čokolade.
Posna hladna supa od šargarepe i đumbira
Sastojci za posnu hladnu supu od šargarepe i đumbira:
1 kg šargarepe, oljuštene i isečene na komade,
1 mali crveni luk, sitno iseckan,
1-2 kašike svežeg đumbira, narendanog,
4 šolje povrćnog bujona,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
sok od jedne narandže (opciono),
svež peršun za ukrašavanje.
Posna pita sa višnjama i čokoladom
Sastojci za posnu pitu sa višnjama i čokoladom:
Za testo:
250g posnog margarina (hladnog),
300g brašna (150g oštro, 150g meko),
20g šećera,
1 najmanja kašičica praška za pecivo,
4 kašike ledene vode.
Posna prolećna salata
Sastojci za posnu prolećnu salatu:
200 g sveže rukole,
1 krastavac,
2 šargarepe,
1 crvena paprika,
200 g čeri paradajza,
1 avokado,
50 g crvenog luka,
100 g kuvanog leblebija (slanutka),
2 kašike maslinovog ulja,
sok od 1 limuna,
so i biber po ukusu,
1 kašika seckanog svežeg bosiljka ili peršuna.
Posni pečeni kesten sa medom
Sastojci za posni pečeni kesten sa medom:
500 g kestena,
2 kašike meda,
prstohvat soli,
grančica ruzmarina (po želji).