- Advertisement -
Sastojci za posnu prolećnu salatu:
- 200 g sveže rukole,
- 1 krastavac,
- 2 šargarepe,
- 1 crvena paprika,
- 200 g cherry paradajza,
- 1 avokado,
- 50 g crvenog luka,
- 100 g kuvanog leblebija (slanutka),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- sok od 1 limuna,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika seckanog svežeg bosiljka ili peršuna.
Posna prolećna salata se priprema na sledeći način:
- Rukolu operite i stavite u veliku posudu za salatu.
- Krastavac i šargarepu operite i isecite na tanke trake ili kolutove.
- Papriku očistite i isecite na tanke trake.
- Cherry paradajz prepolovite, a avokado isecite na kockice.
- Crveni luk isecite na tanke polumesece.
- Sve povrće i leblebije dodajte u posudu sa rukolom.
- U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber. Dobro promešajte.
- Prelijte preljev preko salate i pažljivo izmešajte da se svi sastojci ravnomerno oblože.
- Pospite seckanim bosiljkom ili peršunom pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna prolećna salata
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -