Posna prolećna salata

46
- Advertisement -

Posna prolećna salata

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu prolećnu salatu:

  • 200 g sveže rukole,
  • 1 krastavac,
  • 2 šargarepe,
  • 1 crvena paprika,
  • 200 g cherry paradajza,
  • 1 avokado,
  • 50 g crvenog luka,
  • 100 g kuvanog leblebija (slanutka),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • sok od 1 limuna,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašika seckanog svežeg bosiljka ili peršuna.

Posna prolećna salata se priprema na sledeći način:

  1. Rukolu operite i stavite u veliku posudu za salatu.
  2. Krastavac i šargarepu operite i isecite na tanke trake ili kolutove.
  3. Papriku očistite i isecite na tanke trake.
  4. Cherry paradajz prepolovite, a avokado isecite na kockice.
  5. Crveni luk isecite na tanke polumesece.
  6. Sve povrće i leblebije dodajte u posudu sa rukolom.
  7. U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber. Dobro promešajte.
  8. Prelijte preljev preko salate i pažljivo izmešajte da se svi sastojci ravnomerno oblože.
  9. Pospite seckanim bosiljkom ili peršunom pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna prolećna salata
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -