Posne punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama
Sastojci za posne pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama:800g šampinjona,2 konzerve sardine,1 pečena paprika,100g biljnog kačkavalja,1 limun,šaka prezli za posipanje,kašika ulja,peršun.
Posna baklava sa orasima i cimetom
Sastojci za posnu baklavu sa orasima i cimetom:500g kora za pitu,200g mlevenih oraha,3-4 kašike suvog grožđa,1 kašičica cimeta u prahu,200g šećera,2 kesice vanilin šećera,sok od 1 limuna.
Posna torta sa pivom
Sastojci za posnu tortu sa pivom:
1/2 l piva,
900 g oraha,
700 g kristal šećera,
400 g mekog brašna,
4 kašike ulja,
1 limun,
2 vanilin šećera,
1 kašičica sode bikarbone,
džem od kajsija.
Posni trouglići sa ajvarom
Sastojci za posne trougliće sa ajvarom: 200g pšeničnog brašna, 100g belog kukuruznog brašna, 1/2 kockice kvasca - 20g, 1 kašičica meda, 2 kašičice soli, 100ml maslinovog ulja , 1/2 kesice praška za pecivo,nekoliko kapi jabukovog sirćeta, malo obične vode - za kvasac, 200ml kisele vode - treba vam toliko vode da testo bude nelepljivo i meko.
Posni kolač sa kokosom i pomorandžom
Sastojci za posni kolač sa kokosom i pomorandžom:
200 g šećera,
100 g kokosa (jedna kašika za posipanje),
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
300 g brašna,
100 ml ulja,
350 ml đusa.
Posni kolač sa makom i mlevenim orasima
Sastojci za posni kolač sa makom i mlevenim orasima:
Za kore:
2,5 dl gazirane vode,
2 kašike šećera,
2,5 dl ulja,
1 kašika suvog kvasca,
600 g brašna.
Za fil sa makom:
250 g mlevenog maka,
125 g šećera u prahu,
150 g džema od šljiva.
Za fil od oraha:
250 g mlevenih oraha,
125 g šećera u prahu,
150 g džema od kajsija.
Za premaz:
džem od kajsija,
mleveni orasi.
Posni Aioli sos
Sastojci za posni Aioli sos:
1/2 čena belog luka,
1 kašičica Dižon senfa,
285ml posnog majoneza,
285ml ekstradevičanskog maslinovog ulja,
sok od jednog limuna,
biber i so.
Posni štapići sa kikirikijem
Sastojci za posne štapiće sa kikirikijem:
250 g posnog margarina,
250 ml ulja,
2,5 dcl piva (ili vode),
400 g seckanog kikirikija,
1 kg brašna,
1 prašak za pecivo,
1 ravna kasika soli.
Zelena boranija sa krompirom
Sastojci za zelenu boraniju sa krompirom:
400 g zelene boranije,
2 velika paradajza (ili paradajz pire),
1 glavica crnog luka,
2 krompira,
maslinovo ulje,
biljni začini.
Hleb sa belim lukom
Sastojci za hleb sa belim lukom:jedan beli hleb,6 čenova belog luka,pola vezice svežeg peršuna,maslinovo ulje,so i biber,150g posnog margarina.
Bademi u šećeru
Sastojci za Bademe u šećeru:
600 g badema,
450 g šećera,
2 vanilin šećera,
3 dl vode,
1 kašika ruma.
Posna musaka od krompira i oslića
Sastojci za posnu musaku od krompira i oslića:
700 g krompira,
500 g fileta oslića,
glavica luka,
maslinovo ulje,
kukuruzno brašno,
so.