Posni kolač sa makom i suvim grožđem

Posni kolač sa makom i suvim grožđem

Sastojci za posni kolač sa makom i suvim grožđem: 250g mlevenog maka, 200g šećera, 100g griza, 200ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili drugo po izboru), 100ml ulja, 1 limun (sok i kora), 1 kašičica vanilin šećera, 1 prašak za pecivo, 50g suvog grožđa, prstohvat soli.
Posne galete sa bananom

Posne galete sa bananom

Sastojci za posne galete sa bananom: 1 šolja brašna, 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli, 1 kašika šećera, 1 šolja biljnog mleka (npr. bademovo, sojino), 1 zrela banana, izgnječena, 2 kašike biljnog ulja, 1 kašičica vanilinog ekstrakta.
Posni punjeni patlidžan sa povrćem

Posni punjeni patlidžan sa povrćem

Sastojci za posni punjeni patlidžan sa povrćem: 2 velika patlidžana, 1 crvena paprika,  1 zelena paprika,  1 srednji crni luk,  2 čena belog luka, 1 šolja seckanog paradajza (svež ili konzerviran), 200 g tofua,  2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica origana, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
ajvar od riblje ikre recept

Ajvar od riblje ikre

Sastojci za ajvar od riblje ikre: 500 g riblje ikre, 1/4 l ulja, sok od 1/2 limuna, so, 1/2 glavice crnog luka.
Posna Moskva šnit torta recept

Posna Moskva šnit torta

Sastojci za posnu Moskva šnit tortu: Sastojci za jednu koru: 2 male šoljice (od o,7 dl.) šećera, 2 šoljice kisele vode, 1 šoljica ulja, 1 kašika meda, 1 kašičica praška za pecivo, 2 kašike kakao praha, 5 kašika mlevenih oraha, 250 g brašna.
Posna propržena kaša od heljde

Posna propržena kaša od heljde

Sastojci za posnu proprženu kašu od heljde:300g heljde,50g margarina,3 dl vode,so.
Hleb sa koprivom

Hleb sa koprivom

Sastojci za hleb sa koprivom: 400g belog pšeničnog brašna, 100g pšeničnog integralnog brašna, 1 puna kašičica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1dl maslinovog ulja, 25g mlevenog lana, 25g susama, 50g sveže koprive, 1 kašičica soli, oko 2,5dl mlake vode.
paradajz punjen pasuljem i pirincem

Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

Za paradajz punjen rižotom i pasuljem potrebno je: 250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250 ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna
Posna supa od celera

Posna supa od celera

Sastojci za posnu supu od celera: 1 velika glavica celera (oko 500 g), 2 srednje šargarepe, 1 srednji krompir, 1 glavica crnog luka, 2 češnja belog luka, 1 l povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna kinoa sa spanaćem

Posna kinoa sa spanaćem

Sastojci za posnu kinou sa spanaćem: 1 šolja kinoe, 2 šolje vode, 200 g svežeg spanaća, 1 čen belog luka, sitno iseckan, 1 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika limunovog soka.
Posna čorba od kupusa

Posna čorba od kupusa

Sastojci za posnu čorbu od kupusa:500g kupusa,300g pasulja,2 kašike paradajz pirea,4 krompira,1 glavica crnog luka,2 glavice celera,1 šargarepa.
Posna pita sa blitvom

Posna pita sa blitvom

Sastojci za posnu pitu sa blitvom:Za testo:300g (mekog) brasna (+brasno da se umesi testo),200ml tople vode,1 kašičica soli,2 kašike maslinovog ulja.Za nadev:2 veze blitve (oko 250g),so,2 kašike maslinovog ulja,2 mlada luka (oko 60g).Za premazivanje pite :2 kašike maslinovog ulja,1-2 čena belog luka.