- Advertisement -
Sastojci za rižoto sa povrćem i tunom:
- 400 g pirinča,
- 1 špargla,
- 50 g graška,
- 50 g brokolija,
- 5 malih kiselih kukuruza u konzervi,
- 50 g margarina,
- 100 g crnog luka,
- 4 čena belog luka,
- 50 g tune,
- 2 dl belog vina,
- 2 grančice peršuna,
- 0,5 dl maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu.
Rižoto sa povrćem i tunom se priprema na sledeći način:
- Pirinač skuvajte u kipućoj slanoj vodi u koju ste dodali margarin, a u drugoj posudi skuvajte brokoli, grašak i šparglu.
- Tunu operite i očistite, isecite na kocke i kratko ispržite na vrelom maslinovom ulju.
- Zatim je izvadite i odložite sa strane, a na istom ulju ispržite sitno iseckani crni i beli luk isečen na listiće.
- Posolite i pobiberite, sipajte vino i dodajte tunu u sos.
- Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
- Na kraju pomešajte pirinač sa iseckanim peršunom, kiselim kukuruzom, sitno iseckanim brokolijem, šparglom i graškom.
- Servirajte toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Rižoto sa povrćem i tunom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -