Rižoto sa povrćem i tunom

Rižoto sa povrćem i tunom

Advertisement

Sastojci za rižoto sa povrćem i tunom:

  • 400 g pirinča,
  • 1 špargla,
  • 50 g graška,
  • 50 g brokolija,
  • 5 malih kiselih kukuruza u konzervi,
  • 50 g margarina,
  • 100 g crnog luka,
  • 4 čena belog luka,
  • 50 g tune,
  • 2 dl belog vina,
  • 2 grančice peršuna,
  • 0,5 dl maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu.

Rižoto sa povrćem i tunom se priprema na sledeći način:

  1. Pirinač skuvajte u kipućoj slanoj vodi u koju ste dodali margarin, a u drugoj posudi skuvajte brokoli, grašak i šparglu.
  2. Tunu operite i očistite, isecite na kocke i kratko ispržite na vrelom maslinovom ulju.
  3. Zatim je izvadite i odložite sa strane, a na istom ulju ispržite sitno iseckani crni i beli luk isečen na listiće.
  4. Posolite i pobiberite, sipajte vino i dodajte tunu u sos.
  5. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
  6. Na kraju pomešajte pirinač sa iseckanim peršunom, kiselim kukuruzom, sitno iseckanim brokolijem, šparglom i graškom.
  7. Servirajte toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Rižoto sa povrćem i tunom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares