- Advertisement -
Sastojci za posni pirinač na sicilijanski način:
- 400 g pirinča,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 limuna,
- 200 ml belog vina,
- 80 g maslinki,
- 4 velika zrela paradajza,
- pola kafene kašike majorana,
- 2 usoljena inćuna,
- 5 listova bosiljka,
- 1 sušena papričica,
- 1 kašika sirćeta,
- maslinovo ulje,
- so.
Posni pirinač na sicilijanski način se priprema na sledeći način:
- Stavite da provri veća količina vode.
- Posolite, promešajte, sačekajte da ponovo provri i sipajte pirinač.
- Isecite papričicu na komadiće, očistite i operite začine, izvadite koštice iz maslinki i isecite ih.
- Iseckajte limunove.
- Operite paradajz i isecite ga na kockice.
- Izgnječite inćune.
- Oljuštite crni luk i isecite na tanke režnjeve.
- Zagrejte ulje u tiganju i stavite luk da se blago proprži.
- Dodajte inćune i izmešajte varjačom.
- Sipajte vino i sirće i pustite da ispari.
- Dodajte paradajz, sok od limuna, prstohvat soli, papričicu, majoran, bosiljak i masline.
- Promešajte i dinstajte 5 minuta.
- Procedite pirinač, kada je kuvan al dente.
- Ovo jelo se može jesti i hladno.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 11 Review(s)
Posni pirinač na sicilijanski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -