Posni đuveč od somovine

48

Đuveč od somovine

Sastojci za posni đuveč od somovine:

  • 1 kg somovine,
  • 750 g crnog luka,
  • 4 paprike,
  • so,
  • biber,
  • aleva paprika,
  • paprika,
  • peršun,
  • celer,
  • ulje,
  • šolja vode.

Posni đuveč od somovine se priprema na sledeći način:

  1. Očistiti i iseći na komade soma od kilogram i po.
  2. Ostaviti pola sata da stoji.
  3. Iseći luk i paprike, pa sve propržiti na ulju.
  4. Sipati so, biber, alevu papriku, zatim isečenu ribu, seckan peršun i celer i dobro promešati.
  5. Presuti u vatrostalni sud, zaliti šoljom mlake vode i peći na umerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni đuveč od somovine
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)