- Advertisement -
Sastojci za posni đuveč od somovine:
- 1 kg somovine,
- 750 g crnog luka,
- 4 paprike,
- so,
- biber,
- aleva paprika,
- paprika,
- peršun,
- celer,
- ulje,
- šolja vode.
Posni đuveč od somovine se priprema na sledeći način:
- Očistiti i iseći na komade soma od kilogram i po.
- Ostaviti pola sata da stoji.
- Iseći luk i paprike, pa sve propržiti na ulju.
- Sipati so, biber, alevu papriku, zatim isečenu ribu, seckan peršun i celer i dobro promešati.
- Presuti u vatrostalni sud, zaliti šoljom mlake vode i peći na umerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni đuveč od somovine
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -