Posna sarma sa ribom

Posna sarma sa ribom

Advertisement

Sastojci za posnu sarmu sa ribom:

  • glavica kiselog kupusa,
  • 3 manje glavice luka,
  • 500 g očišćene ribe po želji,
  • kutija sardina iz konzerve,
  • 2 šoljice od kafe pirinča,
  • šargarepa,
  • veći krompir,
  • kašičica paprike u prahu,
  • suvi začin,
  • 2 lista lorbera,
  • biber u prahu i u zrnu.
  • Za zapršku: 2 manje glavice luka, kašika kukuruznog brašna, kašičica paprike u prahu i ulje.

Posna sarma sa ribom se priprema na sledeći način:

  1. Ribu prelijte vodom, dodajte so, biber u zrnu, lorberov list i kuvajte dok ne omekša.
  2. Skuvanu ribu ocedite i pažljivo očistite od kostiju, a vodu u kojoj se kuvala sačuvajte.
  3. Izmiksajte zajedno sa sardinama.
  4. Dodajte pirinač, seckani luk, izrendanu šargarepu, krompir, suvi začin i biber i sve dobro promešajte.
  5. Na sredinu većih listova kiselog kupusa stavljajte pripremljen nadev, uvijajte sarme i ređajte ih u uljem podmazan pleh.
  6. Posebno, na vrelom ulju propržite seckanu glavicu luka, dodajte kukuruzno brašno i papriku u prahu, mešajte minut-dva i prelijte preko sarmi.
  7. Nalijte vodom u kojoj se kuvala riba, prekrijte listovima kupusa, pritisnite da sarme ne isplivaju na površinu, poklopite i krčkajte dva-tri sata na sasvim slaboj temperaturi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna sarma sa ribom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 18 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares