- Advertisement -
Sastojci za posnu sarmu sa ribom:
- glavica kiselog kupusa,
- 3 manje glavice luka,
- 500 g očišćene ribe po želji,
- kutija sardina iz konzerve,
- 2 šoljice od kafe pirinča,
- šargarepa,
- veći krompir,
- kašičica paprike u prahu,
- suvi začin,
- 2 lista lorbera,
- biber u prahu i u zrnu.
- Za zapršku: 2 manje glavice luka, kašika kukuruznog brašna, kašičica paprike u prahu i ulje.
Posna sarma sa ribom se priprema na sledeći način:
- Ribu prelijte vodom, dodajte so, biber u zrnu, lorberov list i kuvajte dok ne omekša.
- Skuvanu ribu ocedite i pažljivo očistite od kostiju, a vodu u kojoj se kuvala sačuvajte.
- Izmiksajte zajedno sa sardinama.
- Dodajte pirinač, seckani luk, izrendanu šargarepu, krompir, suvi začin i biber i sve dobro promešajte.
- Na sredinu većih listova kiselog kupusa stavljajte pripremljen nadev, uvijajte sarme i ređajte ih u uljem podmazan pleh.
- Posebno, na vrelom ulju propržite seckanu glavicu luka, dodajte kukuruzno brašno i papriku u prahu, mešajte minut-dva i prelijte preko sarmi.
- Nalijte vodom u kojoj se kuvala riba, prekrijte listovima kupusa, pritisnite da sarme ne isplivaju na površinu, poklopite i krčkajte dva-tri sata na sasvim slaboj temperaturi.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna sarma sa ribom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -