- Advertisement -
Sastojci za pijanu kečigu:
- 1 kg kečige,
- 100 g margarina,
- 1 litar belog vina,
- ruzmarin,
- kapar,
- lorber,
- limun,
- peršun,
- biber u zrnu,
- so.
Pijana kečiga se priprema na sledeći način:
- Ribu očistiti, oprati, obavezno joj izvaditi škrge, iseći na veće komade i preliti belim vinom.
- Složiti je u dublju posudu, da ogrezne do pola.
- Limun dobro oprati, iseći ga na kolute zajedno sa korom, izvaditi mu koščice i poređati po ribi.
- Posoliti, dodati bibera u zrnu, malo ruzmarina, nekoliko zrna kapra, lorber, a zatim poklopiti i kuvati.
- Kad provri, krčkati još 15 minuta.
- Skuvanu ribu složiti na tacnu, pa je preliti otopljenim margarinom i posuti sitno seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pijana kečiga
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -