Pijana kečiga

Pijana kečiga

Advertisement

Sastojci za pijanu kečigu:

  • 1 kg kečige,
  • 100 g margarina,
  • 1 litar belog vina,
  • ruzmarin,
  • kapar,
  • lorber,
  • limun,
  • peršun,
  • biber u zrnu,
  • so.

Pijana kečiga se priprema na sledeći način:

  1. Ribu očistiti, oprati, obavezno joj izvaditi škrge, iseći na veće komade i preliti belim vinom.
  2. Složiti je u dublju posudu, da ogrezne do pola.
  3. Limun dobro oprati, iseći ga na kolute zajedno sa korom, izvaditi mu koščice i poređati po ribi.
  4. Posoliti, dodati bibera u zrnu, malo ruzmarina, nekoliko zrna kapra, lorber, a zatim poklopiti i kuvati.
  5. Kad provri, krčkati još 15 minuta.
  6. Skuvanu ribu složiti na tacnu, pa je preliti otopljenim margarinom i posuti sitno seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pijana kečiga
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 4 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares