- Advertisement -
Brodet od školjki na hilandarski način se priprema na sledeći način:
- Školjke (dagnje ili mušule) se dobro operu i očiste, zatim se, tako nekuvane, otvore i iz njih izvadi meso.
- Tako očišćeno meso stavlja se u blago posoljenu vodu i kuva dok skoro ne počne da se raspada.
- U posebnoj tavi isprži se dosta isečenog crnog luka, a u luk se doda paradajz, oljušten i izrendan, i sve se kuva još otprilike oko pola sata.
- U luk i paradajz sipa se meso od školjki i posle kratkog dinstanja jelu se dodaje opran i očišćen pirinač.
- Kada je pirinač mek, u brodet se stavlja peršunovo lišće, na kraju, malo vina i so.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Brodet od školjki na hilandarski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -