Brodet od školjki na hilandarski način Autor: Recept - 19/09/2014 964 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - Brodet od školjki na hilandarski način se priprema na sledeći način: Školjke (dagnje ili mušule) se dobro operu i očiste, zatim se, tako nekuvane, otvore i iz njih izvadi meso. Tako očišćeno meso stavlja se u blago posoljenu vodu i kuva dok skoro ne počne da se raspada. U posebnoj tavi isprži se dosta isečenog crnog luka, a u luk se doda paradajz, oljušten i izrendan, i sve se kuva još otprilike oko pola sata. U luk i paradajz sipa se meso od školjki i posle kratkog dinstanja jelu se dodaje opran i očišćen pirinač. Kada je pirinač mek, u brodet se stavlja peršunovo lišće, na kraju, malo vina i so. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Brodet od školjki na hilandarski način Objavljen: 2014-09-19Vreme za pripremu: 1H25MProsečna ocena: 3.5 Based on 5 Review(s) - Advertisement -