Naslovna Hilandarski kuvar Brodet od školjki na hilandarski način

Brodet od školjki na hilandarski način

344

Brodet od školjki na hilandarski način

Brodet od školjki na hilandarski način se priprema na sledeći način:

  • Školjke (dagnje ili mušule) se dobro operu i očiste, zatim se, tako nekuvane, otvore i iz njih izvadi meso.
  • Tako očišćeno meso stavlja se u blago posoljenu vodu i kuva dok skoro ne počne da se raspada.
  • U posebnoj tavi isprži se dosta isečenog crnog luka, a u luk se doda paradajz, oljušten i izrendan, i sve se kuva još otprilike oko pola sata.
  • U luk i paradajz sipa se meso od školjki i posle kratkog dinstanja jelu se dodaje opran i očišćen pirinač.
  • Kada je pirinač mek, u brodet se stavlja peršunovo lišće, na kraju, malo vina i so.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Brodet od školjki na hilandarski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
masaza