Šaran na luku i pirinču

Šaran na luku i pirinču

Advertisement

Sastojci za šarana na luku i pirinču:

  • 1-1,5 kg šarana,
  • 6 glavica crnog luka,
  • šolja pirinča,
  • 0,5 l soka od paradajza,
  • so,
  • biber,
  • lovorov list,
  • ulje.

Šaran na luku i pirinču se priprema na sledeći način:

  1. Šaran očistiti i zaseći celom dužinom u jednakim razmacima.
  2. Posoliti i namazati uljem.
  3. Luk dinstati na ulju, pa dodati pirinač uz povremeno dolivanje vode.
  4. Kada pirinač napola omekša, doliti sok od paradajza i lovorov list, posoliti, pobiberiti, promešati i sve izručiti na tepsiju.
  5. Ako je potrebno dodati još malo vode da bi pirinač potpuno ogrezao.
  6. Staviti šaran u tepsiju i peći oko 30 minuta u dobro zagrejanoj pećnici.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Šaran na luku i pirinču
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 7 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares