- Advertisement -
Sastojci za šarana na luku i pirinču:
- 1-1,5 kg šarana,
- 6 glavica crnog luka,
- šolja pirinča,
- 0,5 l soka od paradajza,
- so,
- biber,
- lovorov list,
- ulje.
Šaran na luku i pirinču se priprema na sledeći način:
- Šaran očistiti i zaseći celom dužinom u jednakim razmacima.
- Posoliti i namazati uljem.
- Luk dinstati na ulju, pa dodati pirinač uz povremeno dolivanje vode.
- Kada pirinač napola omekša, doliti sok od paradajza i lovorov list, posoliti, pobiberiti, promešati i sve izručiti na tepsiju.
- Ako je potrebno dodati još malo vode da bi pirinač potpuno ogrezao.
- Staviti šaran u tepsiju i peći oko 30 minuta u dobro zagrejanoj pećnici.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 4 Review(s)
Šaran na luku i pirinču
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -