- Advertisement -
Sastojci za posnu crvenu salatu:
- 1 kg cvekle,
- 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja,
- glavica crvenog luka,
- 2 čena belog luka,
- so,
- biber,
- 2-3 kašike balsamiko sirćeta,
- 2 kašike vlašca.
Posna crvena salata se priprema na sledeći način:
- Skuvajte i izrendajte cveklu na trake.
- Kašiku ulja sipajte u veliki tiganj sa nelepljivom podlogom i zagrejte ga na umerenoj temperaturi, pa izdinstajte sitno iseckani crveni i beli luk, zatim dodajte cveklu i promešajte.
- Posolite i pobiberite, još jednom promešajte i dinstajte od 3 do 5 minuta, da cvekla omekša i ispusti sok.
- Sipajte u posudu za salatu, začinite balsamiko sirćetom i pospite sitno iseckanim vlašcem.
- Salatu servirajte toplu ili hladnu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Posna crvena salata - Recept
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -