Posna crvena salata

crvena salata

Advertisement

Sastojci za posnu crvenu salatu:

  • 1 kg cvekle,
  • 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja,
  • glavica crvenog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • so,
  • biber,
  • 2-3 kašike balsamiko sirćeta,
  • 2 kašike vlašca.

Posna crvena salata se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte i izrendajte cveklu na trake.
  2. Kašiku ulja sipajte u veliki tiganj sa nelepljivom podlogom i zagrejte ga na umerenoj temperaturi, pa izdinstajte sitno iseckani crveni i beli luk, zatim dodajte cveklu i promešajte.
  3. Posolite i pobiberite, još jednom promešajte i dinstajte od 3 do 5 minuta, da cvekla omekša i ispusti sok.
  4. Sipajte u posudu za salatu, začinite balsamiko sirćetom i pospite sitno iseckanim vlašcem.
  5. Salatu servirajte toplu ili hladnu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna crvena salata - Recept
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares