- Advertisement -
Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki:
- 500 g sočiva,
- 375 g pečurki po želji,
- 250 g smrznutog kukuruza,
- 2 krompira,
- 2 šargarepe,
- 2 čena belog luka,
- glavica crnog luka,
- pola kašičice sušene majčine dušice,
- pola veze peršuna,
- kašika brašna,
- ulje,
- so,
- biber.
Posni šnite od sočiva i pečurki se priprema na sledeći način:
- Posebno kuvajte krompir, šargarepu i sočivo, a kukuruz kratko blanširajte u ključaloj slanoj vodi.
- Skuvano sočivo, krompir, šargarepu i kukuruz ocedite, pomešajte, dodajte očišćene čenove belog luka i sve zajedno izblendirajte.
- Na vrelom ulju kratko ispržite seckani luk, pa dodajte očišćene i na kolutiće isečene pečurke i dinstajte dok sva tečnost koju su pečurke pustile ne ispari.
- Pire od povrća pomešajte sa dinstanim pečurkama, dodajte seckani peršun i majčinu dušicu, posolite i pobiberite.
- Dublji četvrtast kalup premažite uljem, obilato pospite brašnom i napunite pripremljenom mešavinom.
- Poravnajte i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Pečenu mešavinu ohladite, isecite na šnite i servirajte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno šnite od sočiva i pečurki
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -