Posni šnite od sočiva i pečurki se priprema na sledeći način:
Posebno kuvajte krompir, šargarepu i sočivo, a kukuruz kratko blanširajte u ključaloj slanoj vodi.
Skuvano sočivo, krompir, šargarepu i kukuruz ocedite, pomešajte, dodajte očišćene čenove belog luka i sve zajedno izblendirajte.
Na vrelom ulju kratko ispržite seckani luk, pa dodajte očišćene i na kolutiće isečene pečurke i dinstajte dok sva tečnost koju su pečurke pustile ne ispari.
Pire od povrća pomešajte sa dinstanim pečurkama, dodajte seckani peršun i majčinu dušicu, posolite i pobiberite.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više