Posni šnite od sočiva i pečurki

Šnite od sočiva i pečurki

Advertisement

Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki:

  • 500 g sočiva,
  • 375 g pečurki po želji,
  • 250 g smrznutog kukuruza,
  • 2 krompira,
  • 2 šargarepe,
  • 2 čena belog luka,
  • glavica crnog luka,
  • pola kašičice sušene majčine dušice,
  • pola veze peršuna,
  • kašika brašna,
  • ulje,
  • so,
  • biber.

Posni šnite od sočiva i pečurki se priprema na sledeći način:

  1. Posebno kuvajte krompir, šargarepu i sočivo, a kukuruz kratko blanširajte u ključaloj slanoj vodi.
  2. Skuvano sočivo, krompir, šargarepu i kukuruz ocedite, pomešajte, dodajte očišćene čenove belog luka i sve zajedno izblendirajte.
  3. Na vrelom ulju kratko ispržite seckani luk, pa dodajte očišćene i na kolutiće isečene pečurke i dinstajte dok sva tečnost koju su pečurke pustile ne ispari.
  4. Pire od povrća pomešajte sa dinstanim pečurkama, dodajte seckani peršun i majčinu dušicu, posolite i pobiberite.
  5. Dublji četvrtast kalup premažite uljem, obilato pospite brašnom i napunite pripremljenom mešavinom.
  6. Poravnajte i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  7. Pečenu mešavinu ohladite, isecite na šnite i servirajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno šnite od sočiva i pečurki
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares