Posna salata od tikvica se priprema na sledeći način:
Tikvice i šargarepu operite i izrendajte da nalikuju špagetama, pa ih stavite u veću posudu za salatu.
Začinite morskom solju i biberom, pa dobro promešajte.
Ostavite da odstoje 15-20 minuta da puste sok.
U međuvremenu, u manjoj posudi pomešajte sitno iseckani crveni i beli luk sa sokom od limuna, pa dodajte sok koji su tikvice pustile.
Promešajte i prelijte preko tikvica, začinite maslinovim uljem i na kraju dodajte zapečene bademe, peršun i bosiljak, dobro promešajte i servirajte hladno.
Sastojci za posnu tortilju sa tofuom i spanaćem:
4 tortilje,
200g tofu sira,
200g svežeg spanaća,
1 crvena paprika, iseckana,
1 crveni luk, iseckan,
1 čen belog luka, sitno seckan,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
sok od pola limuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više