Posna salata od tikvica se priprema na sledeći način:
Tikvice i šargarepu operite i izrendajte da nalikuju špagetama, pa ih stavite u veću posudu za salatu.
Začinite morskom solju i biberom, pa dobro promešajte.
Ostavite da odstoje 15-20 minuta da puste sok.
U međuvremenu, u manjoj posudi pomešajte sitno iseckani crveni i beli luk sa sokom od limuna, pa dodajte sok koji su tikvice pustile.
Promešajte i prelijte preko tikvica, začinite maslinovim uljem i na kraju dodajte zapečene bademe, peršun i bosiljak, dobro promešajte i servirajte hladno.
Sastojci za posni kolač sa makom i glazurom od limuna:200g maka,tri šolje brašna,dve šolje vode,dve šolje šećera,šolja ulja,jedan prašak za pecivo.Za glazuru od limuna:sok od dva limuna,200g šećera u prahu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više