- Advertisement -
Sastojci za domaći čips:
- 1 veliki krompir,
- prstohvat sušene majčine dušice,
- prstohvat soli,
- prstohvat crnog bibera.
Domaći čips se priprema na sledeći način:
- Krompir oljuštite, pa ga tanko naseckajte ili narendajte na listiće.
- Listiće kormpira potopite u činiju punu hladne vode, kako biste odstranili višak skroba, jer će to pomoći da čips bude hrskav.
- Nakon toga ocedite, properite i prosušite suvom krpom krompir.
- Na poslužavnik ili tanjir koji sme da se stavlja u mikrotalasnu stavite parče papira za pečenje, pa poređajte listiće krompira (onoliko koliko stane), vodeći računa da sve bude u jednom sloju.
- Poprskajte sa jako malo ulja, pa čips pospite začinima i solju.
- Po želji začine možete da promenite, ili da izmenite količine u skladu sa ukusom.
- Spremljeni sirovi čips ubacite u mikrotalasnu pećnicu, pa ga pecite na visokom podešavanju pet minuta.
- Zatim pustite da se odstoji jedan minut, pa pecite još četiri minuta.
- Ako vidite da je čips već dobio zlatnobraon boju i da je hrskav, izvadite ga.
- One komade koji još treba da se poeku, pustite još jedan minut.
- Zatim ponovite sve sa prostalim listićima čipsa, ako želite još.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 13 Review(s)
Domaći čips
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -