Posni pečeni šampinjoni sa belim lukom

209
- Advertisement -

Posni pečeni šampinjoni sa belim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pečene šampinjone sa belim lukom:

  • 500 g šampinjona,
  • 3 čena belog luka, sitno seckana,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašičica sušenog timijana ili origana,
  • sok od pola limuna,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posni pečeni šampinjoni sa belim lukom se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Operite šampinjone i, ako su veći, prepolovite ih.
  3. U pleh stavite šampinjone i pospite ih sitno seckanim belim lukom, maslinovim uljem, timijanom, solju i biberom. Sve dobro promešajte da se sastojci ravnomerno rasporede.
  4. Pecite šampinjone u rerni 15-20 minuta, dok ne postanu zlatni i ne puste svoj sok.
  5. Kada su gotovi, prelijte ih sokom od limuna i pospite svežim peršunom pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni šampinjoni sa belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -