Sastojci za posne pečene šampinjone sa belim lukom:
500 g šampinjona,
3 čena belog luka, sitno seckana,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašičica sušenog timijana ili origana,
sok od pola limuna,
svež peršun za dekoraciju.
Posni pečeni šampinjoni sa belim lukom se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte rernu na 200°C.
Operite šampinjone i, ako su veći, prepolovite ih.
U pleh stavite šampinjone i pospite ih sitno seckanim belim lukom, maslinovim uljem, timijanom, solju i biberom. Sve dobro promešajte da se sastojci ravnomerno rasporede.
Pecite šampinjone u rerni 15-20 minuta, dok ne postanu zlatni i ne puste svoj sok.
Kada su gotovi, prelijte ih sokom od limuna i pospite svežim peršunom pre serviranja.
Sastojci za posni kačamak na vodi:
300 gr belog ili žutog kukuruznog brašna,
1/2 litre vode,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više