- Advertisement -
Sastojci za posne pečene šampinjone sa belim lukom:
- 500 g šampinjona,
- 3 čena belog luka, sitno seckana,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica sušenog timijana ili origana,
- sok od pola limuna,
- svež peršun za dekoraciju.
Posni pečeni šampinjoni sa belim lukom se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Operite šampinjone i, ako su veći, prepolovite ih.
- U pleh stavite šampinjone i pospite ih sitno seckanim belim lukom, maslinovim uljem, timijanom, solju i biberom. Sve dobro promešajte da se sastojci ravnomerno rasporede.
- Pecite šampinjone u rerni 15-20 minuta, dok ne postanu zlatni i ne puste svoj sok.
- Kada su gotovi, prelijte ih sokom od limuna i pospite svežim peršunom pre serviranja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni pečeni šampinjoni sa belim lukom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -