- Advertisement -
Sastojci za keks torta sa posnom čokoladom:
- 400 g posnog keksa,
- 800 ml sojinog mleka,
- 2 pudinga sa ukusom vanile,
- 100 g posne čokolade,
- 125 g margarina,
- 125 g fruktoze ili šećera,
- 1 vanilin šećer.
Za umakanje keksa:
- 1 kašika nes kafe (može i obična crna, samo razblažite sa sojinim mlekom),
- 2 dl mlake vode,
- malo ruma,
- fildžan sojinog mleka.
Posna keks torta sa čokoladom se priprema na sledeći način:
- U sojinom mleku skuvati puding od vanile.
- Puding ostaviti da se dobro ohladi.
- Margarin umutiti sa fruktozom (ili šećerom), da bude penast.
- U ohlađen puding, uz neprekidno mešanje, dodati margarin i vanilin šećer.
- Kada je krem dobro umućen, dodati posnu čokoladu koju ste predhodno otopili na blagoj vatri.
- Krem dobro umutiti.
- Napraviti i smesu za umakanje keksa od neskafe, vode, ruma i sojinog mleka.
- U posudi, u kojoj ćete slagati tortu, predhodno namočen keks složite u prvi red, zatim dodajte fil, pa ponovo red keksa i tako sve dok ne složite zadnji red keksa, preko koga ćete staviti malo fila i blago narendati čokoladu.
- Tortu čuvajte u frižideru pre služenja.
Autor: Jasmina Agić
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 23 Review(s)
Posna keks torta sa čokoladom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -