Posna slatka pita sa pirinčem se priprema na sledeći način:
Pirinač očistiti pa sipati u posudu za kuvanje.
Naliti ga vodom, tako da nivo vode bude viši za dva prsta.
Kada pirinač provri, smanjiti vatru na minimum, poklopiti ga i ostaviti da nabubri i upije svu vodu.
Kuvanom pirinču dodati šećer i cimet.
Pomešati ulje sa 2 dl vode. Na radnu površinu staviti jednu koru, poprskati je mešavinom ulja i vode, preko staviti drugu koru, takodje je poprskati, prekriti trećom, pa naneti fil sa pirinčem.
Kore urolati u jufku i staviti u podmazan pleh za pečenje.
Na isti način napraviti i ostale jufke.
Jufke složene u plehu takodje poprskati vodom i uljem i staviti pitu da se 35 minuta peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Sastojci za posnu tortilju sa tunjevinom i povrćem:
4 posne tortilje,
1 konzerva tunjevine u vodi,
1 šolja iseckanog svežeg povrća po izboru (npr. crvena paprika, krastavac, paradajz, zelena salata),
100 grama tofu sira,
2 kašike posne majoneze,
sok od 1 limuna,
so i biber po ukusu,
2 kašike seckanog peršuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više