- Advertisement -
Sastojci za posne kesten rolnice:
- 1 kg kesten-pirea,
- pet kašika votke za kandirane kore,
- 5 pomorandži,
- 200 g kristal šećera,
- 400 ml vode,
- 200 g šećera u prahu.
Za glazuru:
- 200 g šećera u prahu,
- sok od pomorandže,
- kolačarska boja.
Posne kesten rolnice se pripremaju na sledeći način:
- Oljuštite pomorandže, skinite beli, unutrašnji sloj sa svake korice, pa narandžasti deo kore narežite na rezanca.
- Stavite vodu i šećer na vatru, pa kad provri, dodajte rezance i kuvajte dok skoro sva voda ne ispari.
- Izvadite rezance, uvaljajte ih u šećer u prahu i ostavite da odstoje tri-četiri minuta, pa ih izvadite.
- Kesten pomešajte s votkom, masu podelite na četiri dela i od svakog napravite užu, duguljastu koru.
- Na sredinu stavljajte kandirane kore pomorandže, pa uvijte kao tanke rolate.
- Secite na valjčiće dužine malog prsta i ostavite da se stegnu.
- Za glazuru umutite šećer u prahu sa sokom od pomorandže, ako treba, dodajte i malo kolačarske boje, prelijte rolat i ostavite ga na hladnom da se glazura stegne ili jednostavno rolat pospite kristal šećerom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 8 Review(s)
Kesten rolnice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -