Zagrejati 200 ml vode pa dodati kakao prah i prokuvati kratko, pa ohladiti.
Skuvati puding od vanile po uputstvu u sojinom mleku. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Ušpinovati šećer sa 100 ml vode, pa dodati lešnike i to ohladiti, a zatim pomešati sa pudingom od vanile.
Umutiti posni margarin penasto pa pomešati sa predhodno pripremljenom smesom.
Na tacnu poređati posni Plazma keks koji prethodno umočimo u kuvani kakao. Ređati tako da bude 4×7 Plazma keksa u sloju.
Premazati pripremljenim filom pa ređati sledeći red Plazma keksa koji sada ne treba umakati u kakao jer je fil dovoljno kremast da omekša keks. Zatim ponovo fil i Plazma keks i sve tako dok ne utrošimo svu Plazmu.
Odozgo tortu premazati šlagom umućenim sa kiselom vodom i po želji dekorisati sezonskim voćem. Ova posna Plazma torta podjednako je fantastična i bez dekoracije voćem, ali vi pravite po ukusu.
Sastojci za lososa u sosu od pomorandže:
1 kg fileta lososa,
50 ml maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
so, biber.
Za sos:
300 ml pomorandžinog soka,
80 g luka,
30 g ulja,
250 ml biljne pavlake (npr. Gran Cucina),
20 g kapra,
1 kašičica gustina,
1 kašičica narezane pomorandžine kore,
1/2 kašičice belog bibera,
1 kašika mešavine suvih začina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više