- Advertisement -
Sastojci za pirinač na manastirski način:
- 1,5 šolja pirinča,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 veća crvena ili zelena paprika,
- 10 crnih maslina,
- 1 šargarepa,
- 2 kašike paradajz pirea,
- 1 manja tikvica,
- 150 g pečuraka,
- so,
- 100 ml ulja,
- peršun,
- 1 kašika suve nane.
Pirinač na manastirski način se priprema na sledeći način:
- Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom u odnosu 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost.
- U posebnoj, većoj posudi zagrejte 80-100 ml ulja i zapržite redom iseckan luk, šargarepu i papriku isečene na kocke i pečurke isečene na kriške.
- Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu.
- Dodajte paradajz pire, a na kraju pirinač.
- Dodajte začine po ukusu i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle.
- Pospite odozgo iseckan peršun i služite (po vašem ukusu možete da dodate ili izbacite nešto od povrća).
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Pirinač na manastirski način
Nataša Crnobrnja
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -