Pirinač na manastirski način

774
- Advertisement -

Pirinač na manastirski način

Sastojci za pirinač na manastirski način:

  • 1,5 šolja pirinča,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 veća crvena ili zelena paprika,
  • 10 crnih maslina,
  • 1 šargarepa,
  • 2 kašike paradajz pirea,
  • 1 manja tikvica,
  • 150 g pečuraka,
  • so,
  • 100 ml ulja,
  • peršun,
  • 1 kašika suve nane.

Manastirski pirinač

- Advertisement -

Pirinač na manastirski način se priprema na sledeći način:

  1. Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom u odnosu 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost.
  2. U posebnoj, većoj posudi zagrejte 80-100 ml ulja i zapržite redom iseckan luk, šargarepu i papriku isečene na kocke i pečurke isečene na kriške.
  3. Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu.
  4. Dodajte paradajz pire, a na kraju pirinač.
  5. Dodajte začine po ukusu i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle.
  6. Pospite odozgo iseckan peršun i služite (po vašem ukusu možete da dodate ili izbacite nešto od povrća).
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pirinač na manastirski način
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -