- Advertisement -
Sastojci za toskansku čorbu:
- 100 g sitnog crnog pasulja,
- grančica žalfije,
- 2 čena belog luka,
- 0,8 dl maslinovog ulja,
- 2 manje glavice luka,
- koren celera,
- 2 šargarepe,
- 2 krompira,
- 100 g šampinjona,
- pola glavice kupusa,
- 150 g tikvica,
- strugana kora limuna,
- pola veze peršuna,
- grančica majčine dušice,
- komadić svežeg đumbira,
- 4 kriške domaćeg hleba,
- so.
Toskanska čorba se priprema na sledeći način:
- Veče pre pripreme ove čorbe potopite pasulj u hladnu vodu, ujutro ga ocedite, prelijte sa 2 l blago posoljene vode, dodajte žalfiju i čenove belog luka i kuvajte 90 minuta.
- Pola sata pre kraja kuvanja pasulja, u većem tiganju propržite na vrelom ulju jedan seckani luk.
- Dodajte preostali luk i na kockice, odnosno kolutiće isečene šargarepe, krompir, šampinjone, tikvice i kupus.
- Pospite struganom limunovom korom, seckanim peršunom i celim listićima majčine dušice, promešajte, poklopite, smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta.
- Čim pasulj omekša, jedan deo ocedite i propasirajte, pa dobijeni pire pomešajte sa dinstanim povrćem.
- Posolite, dodajte malo struganog đumbira i kuvajte na sasvim niskoj temperaturi još 90 minuta.
- Na kraju stavite preostali pasulj i malo čorbe u kojoj se kuvao, promešajte, rasporedite u činije za serviranje, sačekajte 10 minuta, u svaku činiju sipajte kap-dve maslinovog ulja i servirajte sa domaćim hlebom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Toskanska čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -