Posna čorba od pasulja sa pečurkama

394
- Advertisement -

Posna čorba od pasulja sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za čorbu od pasulja sa pečurkama:

  • 250g šarenog pasulja,
  • 1 glavica luka,
  • 1 komad šargarepe,
  • 2 komada paprike,
  • divlja nana,
  •  listovi celera,
  • so,
  • 1/2 kašičice crnog bibera,
  • 1 supena kašika aleve paprike,
  • 1 supena kašika brašna,
  • 250g miksa šumskih pečuraka,
  • 50 ml ulja.

Čorba od pasulja sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. Šareni pasulj staviti u hladnu vodu na jednu noć.
  2. Nakon toga sam promenila vodu i stavila sam da uzavri.
  3. Nakon što je kuvalo 5 minuta, ocedila sam vodu i stavila sam pasulj u posudu za kuvanje multikukera tako što sam dodala i prethodno naseckano povrće (luk, šargarepu i paprike).
  4. Sipala sam i otprilike litar vode.
  5. Zatvorila sam i zaključala poklopac ekspres lonca i izabrala sam funkciju kuvanje pod pritiskom.
  6. Podesila sam tajmer na 40 minuta.
  7. Kada je to vreme prošlo, oslobodila sam pritisak i otvorila uređaj.
  8. Nakon toga sam dodala kašiku brašna, alevu papriku, so i crni biber po ukusu.
  9. Dodala sam i malo vode od pasulja i nakon toga sam prebacila čorbu od pasulja u multikuker.
  10. Dodala sam divlju nanu, naseckane listove celera i malo soli.
  11. Uključila sam uređaj na funkciju simmer (krčkanje) i ostavila sam pasulj sa pečurkama da se krčka još 10 minuta.
  12. Na kraju sam posula svežim peršunom i servirala sam čorbu od pasulja sa pečurkama sa ljutom papričicom i domaćim hlebom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od pasulja sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -