Posna povrćna pogača

264
- Advertisement -

Posna povrćna pogača

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu povrćnu pogaču:

  • 3 šolje brašna (može se koristiti mešavina belog i integralnog brašna),
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • 1 šolja tople vode,
  • 1 šolja rendane šargarepe,
  • 1 šolja rendane tikvice,
  • 1 crvena paprika,
  • 1/2 šolje seckanog peršuna,
  • 1/4 šolje semenki suncokreta (opciono),
  • susam za posipanje.

Posna povrćna pogača se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.
  2. Dodajte maslinovo ulje i postepeno sipajte toplu vodu, mešajući da se formira glatko testo.
  3. Dodajte rendane šargarepe, tikvice, crvenu papriku, seckani peršun i, po želji, semenke suncokreta. Dobro promešajte kako biste ravnomerno rasporedili povrće u testu.
  4. Prekrijte posudu krpom i ostavite testo da odstoji 15-20 minuta.
  5. U međuvremenu, uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa.
  6. Obložite pleh papirom za pečenje.
  7. Oblikujte testo u okrugli hleb i stavite ga na pripremljeni pleh.
  8. Pospite površinu pogače susamom.
  9. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 30-35 minuta, ili dok pogača ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
  10. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja.

 

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna povrćna pogača
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -