- Advertisement -
Sastojci za posnu povrćnu pogaču:
- 3 šolje brašna (može se koristiti mešavina belog i integralnog brašna),
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- 1 šolja tople vode,
- 1 šolja rendane šargarepe,
- 1 šolja rendane tikvice,
- 1 crvena paprika,
- 1/2 šolje seckanog peršuna,
- 1/4 šolje semenki suncokreta (opciono),
- susam za posipanje.
Posna povrćna pogača se priprema na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.
- Dodajte maslinovo ulje i postepeno sipajte toplu vodu, mešajući da se formira glatko testo.
- Dodajte rendane šargarepe, tikvice, crvenu papriku, seckani peršun i, po želji, semenke suncokreta. Dobro promešajte kako biste ravnomerno rasporedili povrće u testu.
- Prekrijte posudu krpom i ostavite testo da odstoji 15-20 minuta.
- U međuvremenu, uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa.
- Obložite pleh papirom za pečenje.
- Oblikujte testo u okrugli hleb i stavite ga na pripremljeni pleh.
- Pospite površinu pogače susamom.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 30-35 minuta, ili dok pogača ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna povrćna pogača
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -