Posna pita sa prokeljom i susamom

224
- Advertisement -

Posna pita sa prokeljom i susamom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu sa prokeljom i susamom:

Testo:

  • 2 šolje integralnog brašna,
  • 1/2 šolje maslinovog ulja,
  • 1/2 šolje tople vode,
  • 1 kašičica sirćeta,
  • prstohvat soli.

Fil:

  • 500g svežeg prokelja,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike susama.

Posna pita sa prokeljom i susamom se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte integralno brašno i so. Dodajte maslinovo ulje, toplu vodu i sirće. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da odstoji 15-20 minuta.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i beli luk te pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckan prokelj i dinstajte dok ne omekša. Dodajte so i biber po ukusu. Ostavite fil sa strane da se ohladi.
  3. Podelite testo na dva dela. Na pobrašnjenoj površini razvijte jedan deo testa u veličinu pleha u koji ćete peći pitu.
  4. Stavite razvijeno testo u pleh za pečenje. Na njega rasporedite ohlađeni fil od prokelja. Zatim razvijte drugi deo testa i prekrijte fil. Prstima pritisnite ivice testa kako biste zatvorili pitu.
  5.  Pospite površinu pite susamom.
  6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta ili dok pita ne dobije zlatno smeđu boju.
  7. Izvadite pitu iz rerne, ostavite je da se malo ohladi, a zatim je isecite na komade i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa prokeljom i susamom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -