- Advertisement -
Sastojci za posne špagete sa tunjevinom i paradajz sosom:
- 250 g špageta,
- 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku),
- 1 konzerva paradajz pelata (400 g),
- 1 crni luk (sitno seckan),
- 2 čena belog luka (sitno seckana),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica sušenog origana,
- 1 kašičica suvog bosiljka,
- so i biber po ukusu.
Posne špagete sa tunjevinom i paradajz sosom se pripremaju na sledeći način:
- U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 3-4 minuta.
- Dodajte beli luk i pržite još minut.
- Sipajte paradajz pelat u šerpu, dodajte origano, bosiljak, so i biber. Kuvajte na srednjoj vatri 10-15 minuta dok se sos ne zgusne.
- U međuvremenu, skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Procedite ih.
- Kada je sos gotov, dodajte oceđenu tunjevinu i lagano promešajte.
- Prelijte kuvane špagete sosom i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne špagete sa tunjevinom i paradajz sosom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -