Posne špagete sa tunjevinom i paradajz sosom

429
- Advertisement -

Posne špagete sa tunjevinom i paradajz sosom

Advertisements

Sastojci za posne špagete sa tunjevinom i paradajz sosom:

  • 250 g špageta,
  • 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku),
  • 1 konzerva paradajz pelata (400 g),
  • 1 crni luk (sitno seckan),
  • 2 čena belog luka (sitno seckana),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica sušenog origana,
  • 1 kašičica suvog bosiljka,
  • so i biber po ukusu.

Posne špagete sa tunjevinom i paradajz sosom se pripremaju na sledeći način:

  1. U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 3-4 minuta.
  2. Dodajte beli luk i pržite još minut.
  3. Sipajte paradajz pelat u šerpu, dodajte origano, bosiljak, so i biber. Kuvajte na srednjoj vatri 10-15 minuta dok se sos ne zgusne.
  4. U međuvremenu, skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Procedite ih.
  5. Kada je sos gotov, dodajte oceđenu tunjevinu i lagano promešajte.
  6. Prelijte kuvane špagete sosom i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne špagete sa tunjevinom i paradajz sosom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -