Posne dinstane špargle sa paradajzom

245
- Advertisement -

Posne dinstane špargle sa paradajzom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne dinstane špargle sa paradajzom:

  • 500g špargli,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 crvene paprike,
  • 400g paradajza,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posne dinstane špargle sa paradajzom se pripremaju na sledeći način:

  1. Operite špargle i odsecite drvenaste krajeve. Ako su špargle deblje, možete ih oljuštiti.
  2. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte crveni luk i beli luk. Dinstajte dok luk ne postane staklast.
  4. Dodajte crvenu papriku i nastavite dinstanje dok paprika ne omekša.
  5. Sada dodajte iseckane špargle i dinstajte ih još nekoliko minuta, povremeno mešajući.
  6. Dodajte iseckane paradajze, posolite i pobiberite po ukusu. Promešajte sve sastojke.
  7. Smanjite vatru i pokrijte tiganj. Dinstajte još 15-20 minuta ili dok špargle ne postanu mekane, ali još uvek hrskave.
  8. Ako je potrebno, dodajte malo vode tokom dinstanja.
  9. Kada je jelo gotovo, pospite iseckanim svežim peršunom.
  10. Poslužite toplo kao prilog ili lagani obrok.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne dinstane špargle sa paradajzom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -