Posne zapečene pečurke sa paradajzom

103
- Advertisement -

Posne zapečene pečurke sa paradajzom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne zapečene pečurke sa paradajzom:

  • 500 g šampinjona (ili drugih gljiva po izboru),
  • 2 velika paradajza, isečena na kockice,
  • 1 crveni luk, iseckan,
  • 3 čena belog luka, iseckana,
  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posne zapečene pečurke sa paradajzom se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C. Operite i očistite pečurke, te ih narežite na polovine ili četvrtine, zavisno od veličine.
  2. U velikoj posudi pomešajte paradajz, crveni luk, beli luk, maslinovo ulje, origano, so i biber. Dodajte pečurke i sve dobro promešajte.
  3. Sipajte smesu u podmazan pleh za pečenje i rasporedite ravnomerno. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta, povremeno mešajući, dok pečurke ne postanu mekane i sokovi se ne reduciraju.
  4. Izvadite iz rerne i pospite svežim seckanim peršunom pre serviranja. Ove zapečene pečurke možete poslužiti kao prilog ili kao glavno jelo uz posni hleb.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne zapečene pečurke sa paradajzom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -