- Advertisement -
Sastojci za posne zapečene pečurke sa paradajzom:
- 500 g šampinjona (ili drugih gljiva po izboru),
- 2 velika paradajza, isečena na kockice,
- 1 crveni luk, iseckan,
- 3 čena belog luka, iseckana,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- 1 kašičica suvog origana,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posne zapečene pečurke sa paradajzom se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C. Operite i očistite pečurke, te ih narežite na polovine ili četvrtine, zavisno od veličine.
- U velikoj posudi pomešajte paradajz, crveni luk, beli luk, maslinovo ulje, origano, so i biber. Dodajte pečurke i sve dobro promešajte.
- Sipajte smesu u podmazan pleh za pečenje i rasporedite ravnomerno. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta, povremeno mešajući, dok pečurke ne postanu mekane i sokovi se ne reduciraju.
- Izvadite iz rerne i pospite svežim seckanim peršunom pre serviranja. Ove zapečene pečurke možete poslužiti kao prilog ili kao glavno jelo uz posni hleb.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne zapečene pečurke sa paradajzom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -