- Advertisement -
Sastojci za posni batat sa tahinijem:
- 2 velika batata, isečena na kriške,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- 1/2 šolje tahini sosa,
- sok od 1 limuna,
- 1 čen belog luka, sitno iseckan,
- 2-3 kašike vode (po potrebi).
Posni batat sa tahinijem se priprema na sledeći način:
- Zagrejati rernu na 200°C.
- Batate oprati i iseći na kriške.
- U posudi, pomešati batate sa maslinovim uljem, solju i dimljenom paprikom.
- Rasporediti batate na pleh obložen papirom za pečenje i peći 25-30 minuta, okrećući ih na pola pečenja.
- U međuvremenu, pripremiti tahini sos: u manjoj posudi pomešati tahini, sok od limuna, seckani beli luk i dodati vodu po potrebi dok ne dobijete glatku smesu.
- Kada su batati gotovi, poslužiti ih sa tahini sosom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni batat sa tahinijem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -