Posni batat sa tahinijem

48
- Advertisement -

Posni batat sa tahinijem

Advertisements

Sastojci za posni batat sa tahinijem:

  • 2 velika batata, isečena na kriške,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • 1/2 šolje tahini sosa,
  • sok od 1 limuna,
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan,
  • 2-3 kašike vode (po potrebi).

Posni batat sa tahinijem se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejati rernu na 200°C.
  2. Batate oprati i iseći na kriške.
  3. U posudi, pomešati batate sa maslinovim uljem, solju i dimljenom paprikom.
  4. Rasporediti batate na pleh obložen papirom za pečenje i peći 25-30 minuta, okrećući ih na pola pečenja.
  5. U međuvremenu, pripremiti tahini sos: u manjoj posudi pomešati tahini, sok od limuna, seckani beli luk i dodati vodu po potrebi dok ne dobijete glatku smesu.
  6. Kada su batati gotovi, poslužiti ih sa tahini sosom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni batat sa tahinijem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -