Posna musaka sa bundevom i pečurkama

77
- Advertisement -

Posna musaka sa bundevom i pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku sa bundevom i pečurkama:

  • 500 g bundeve, očišćene i isečene na tanke kriške,
  • 300 g šampinjona ili drugih pečuraka, iseckanih,
  • 1 veliki crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 200 ml biljnog mleka (npr. sojino, bademovo),
  • 2 kašike brašna,
  • 1 kašičica majčine dušice,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posna musaka sa bundevom i pečurkama se pripema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. Na tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pečurke, te pržite dok pečurke ne puste vodu i omekšaju.
  3. U posudi pomešajte biljno mleko i brašno, zatim dodajte ovu smesu u tiganj sa pečurkama. Kuvajte na srednjoj vatri dok se smesa ne zgusne. Dodajte majčinu dušicu, so i biber po ukusu.
  4. U vatrostalnu posudu složite red bundeve, zatim prelijte delom smese sa pečurkama. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke, završavajući sa slojem bundeve.
  5. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni 40-45 minuta, dok bundeva ne omekša. Zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta da se vrh zapeče.
  6. Pre serviranja pospite svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa bundevom i pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -