- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku sa bundevom i pečurkama:
- 500 g bundeve, očišćene i isečene na tanke kriške,
- 300 g šampinjona ili drugih pečuraka, iseckanih,
- 1 veliki crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 200 ml biljnog mleka (npr. sojino, bademovo),
- 2 kašike brašna,
- 1 kašičica majčine dušice,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posna musaka sa bundevom i pečurkama se pripema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- Na tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pečurke, te pržite dok pečurke ne puste vodu i omekšaju.
- U posudi pomešajte biljno mleko i brašno, zatim dodajte ovu smesu u tiganj sa pečurkama. Kuvajte na srednjoj vatri dok se smesa ne zgusne. Dodajte majčinu dušicu, so i biber po ukusu.
- U vatrostalnu posudu složite red bundeve, zatim prelijte delom smese sa pečurkama. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke, završavajući sa slojem bundeve.
- Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni 40-45 minuta, dok bundeva ne omekša. Zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta da se vrh zapeče.
- Pre serviranja pospite svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna musaka sa bundevom i pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -