Naslovna Sastojci Posni keks

Posna jela sa sastojkom: posni keks

posna torta sa bananama recept

Posna torta sa bananama

Sastojci za posnu tortu sa bananama: 150 g mlevenog posnog keksa, 50 g celog posnog keksa, 3 kašike šećera za puding, 1 šolja pripremljenog čaja (nana, kamilica, po izboru...) 100 g šećera za čaj, 4 kašike prah šećera (2 kašike za margarin i 2 za orahe), 150 g mlevenih oraha, 3 pudinga od vanile, 2 štangle rastopljene posne čokolade, 200 -30 g šlaga, 3 banane, sok od 1 pomorandže, 200 g posnog margarina, 750 ml vode, 2 vanilin šećera, po želji rum.
posna-plazma-torta-sa-sezonskim-vocem

Posna plazma torta sa sezonskim voćem

Sastojci za posnu Plazma tortu: 750 g posnog Plazma keksa, 250 g šećera, 300 g pečenih mlevenih lešnika, 4 kašičice kakao praha, 1/2 l sojinog mleka, 1 kesica pudinga od vanile, 1 posni margarin, 250 g posnog šlaga, 200 ml kisele vode.
Posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama recept

Posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama

Sastojci za posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama: 1/2 lista oblande. Za crni deo: 600 g suvih šljiva, 1 dl vode, 125 g posnog margarina, 200 g posne čokolade, 100 g posnog mlevenog keksa. Za beli deo: 200 g šećera, 5 dl vode, 125 g posnog margarina, 3 kašike gustina, 250 g kokosa. Preliv od čokolade: 100 g posne čokolade, 4 kašike ulja.
posne-kikiriki-bombice

Posne kikiriki bombice

Sastojci za Kikiriki bombice: 250 g margarina, 150 g šećera u prahu, 300 g neslanog mlevenog kikirikija, 150 g mlevenog posnog keksa, 1 kašičica cimeta, 50 g posne čokolade za kuvanje, 1 dl ulja.
posni slatki rolat sa visnjama recept

Posni slatki rolat sa višnjama

Sastojci za posni slatki rolat sa višnjama: 2 čaše (oko 300 g) smrznutih višanja, 250 g posnog margarina, 100 g posne čokolade, 500 g šećera, 500 g mlevenog posnog keksa, 3 velika lista oblande.
Posna pesak torta

Posna pesak torta

Sastojci za posnu pesak tortu: 1,5 l vode, 6 kesica pudinga od vanile, 1/2 kg šećera, 2 posna margarina, 3 kesice vanil šećera, 300 g mlevenog posnog keksa, 300 g kokosovog brašna, 300 g mlevenih oraha, 2 štangle posne čokolade.
Carevo oko kolač recept

Carevo oko

Sastojci za posni kolač Carevo oko: 500 g suvih smokava, 200 g šećera, 150 ml vode, 150 g posnog margarina, 200 g mlevenih oraha, 200 g posnog mlevenog keksa, 150 g čokolade za kuvanje, 100 g pečenog lešnika, 100 g mlevenih oraha.
posni kolac sa kremom od jagoda i vanile

Posni kolač sa kremom od jagoda i vanile

Sastojci za posni kolač sa kremom od jagoda i vanile: Za keks koru: 150 g keksa (po mogućstvu karamel), 60 g posnog margarina. Za krem: oko 400 g jagoda, 500 g posnog neslanog krem sira, 5 kašika šećera, puding od vanile, 300 ml sojinog mleka, pola kašičice muskatnog oraščića, kašičica cimeta, nekoliko kašika džema od rabarbare.
kuglice od sargarepe i keksa

Posne kuglice od šargarepe i keksa

Sastojci za posne kuglice od šargarepe i keksa: 5-6 malih šargarepa, 4 kašike šećera, 150 g mlevenog posnog keksa, šoljica seckanih oraha.
posna kinder torta recept

Posna kinder torta

Sastojci za posnu kinder tortu: Za koru (sastojci za jednu koru): 50 g krupnije seckanih lešnika 50 g mlevenog posnog plazma keksa, 50 g mlevenih lešnika, 100 g brašna, 7 kašika šećera, 2 dl kisele vode, 0,5 dl ulja, 1/2 kesice praška za pecivo. Prvi fil: 1,5 l sojinog (ili palminog) mleka, 300 g šećera, 4 vanil šećera, 220 g pudinga od vanile, 1 kašika gustina, 250 g posnog margarina, 100 g posne bele čokolade, 100 g posnog mleka u prahu, 100 g posne crne čokolade, 100 g sojinog šlaga, 1 dl kisele vode.

Najpopularniji recepti

posna-reforma-torta recept

10 posnih torti koje morate probati

Ovo su recepti za posne torte koje morate probati: 10. Posna doboš torta 9. Nepečena kesten torta 8. Posna torta sa orasima 7. Posna čokoladna torta 6. Posna keks torta 5. Posna torta sa grizom...
corba-od-sampinjona-sa-belim-vinom

10 posnih čorbi koje morate probati

Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.