- Advertisement -
Sastojci za pikantni ajvar:
- 5 kg crvene paprike,
- 2,5 kg patlidžana,
- 12 čenova belog luka,
- 2,5 kg mesnatog paradajza,
- 3 dl ulja,
- 2,5 dl vinskog sirćeta,
- 3 feferone,
- 40 g soli,
- 20 g suvih začina,
- 80 g šećera,
- 2 kašike peršuna.
Pikantni ajvar se priprema na sledeći način:
- Paprike i patlidžane ispecite na roštilju ili u rerni, oljuštite ih, paprike očistite od semenki i sve isecite na šnite.
- Paradajz oljuštite i sameljite, a feferone sitno iseckajte kao i beli luk, pa pomešajte sa uljem, sirćetom, solju, šećerom i polovinom belog luka, kuvajte u velikoj šerpi na nižoj temperaturi dok se smesa ne zgusne, a zatim dodajte patlidžane, papriku i peršun, pa kuvajte još oko 40 minuta da se smesa sjedini.
- Probajte da vidite da li je potrebno još soli ili sirćeta.
- Ajvar sipajte u čiste, zagrejane tegle, zatvorite ih i ostavite u toploj rerni ili zamotajte u krpe dok se potpuno ne ohlade.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pikantni ajvar
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -