Posni slatkiši

Posni slatkiši podrazumevaju sve vrste posnih poslastica kao što su posne torte, posni kolači i drugi posni slatkiši koji se mogu pripremati i konzumirati za vreme posta, posnih slava, ali i svakodnevno.

Posne palačinke sa tri vrste brašna

Posne palačinke sa tri vrste brašna

Sastojci za posne palačinke sa tri vrste brašna: 150g integralnog brašna, 150g heljdinog brašna, 150g raženog brašna, 800ml mineralne gazirane vode, 1 kašika sode bikarbone, 4 kašike gustina, prstohvat soli.
Kapri torta

Kapri torta

Sastojci za kapri tortu: 100g posne čokolade, 1 kašika ulja (ili margarina), 150g posnog šlaga. Podloga: 300g mlevenog posnog keksa (plazma), 100ml soka od pomorandže, 125 g šećera u prahu, 125g margarina. Fil od malina: 250g malina, 175ml vode, 125g šećera, 1 kesica pudinga od maline (40g). Fil od vanile: 2 kesice pudinga od vanile (80g), 600ml vode, 150g šećera, 125g margarina. 150g šećera, 125g margarina.
Posna čoko oranž torta

Posna čoko oranž torta

Sastojci za posnu čoko oranž tortu: Za kore: 3 čaše brašna (meko), 1 kašika kakaa, 1 kašika sode bikarbone, 2 čaše šećera, 2 čaše kisele vode ( mineralne). Za fil I: 150g čokolade ( za kuvanje), 5 kašika pekmeza/marmelade od narandže. Za fil II: 7,5dl đusa (soka od narandže), 5 kašika šećera, 3 kesice praška za puding ukusa vanile (120g), 175g margarina.
Posna štrudla sa čajem

Posna štrudla sa čajem

Sastojci za posnu štrudlu sa čajem :500g brašna, pola kockice svežeg kvasca, 3 kašike šećera, 1 kesica vanilin šećera, pola kašičice soli, 250ml toplog čaja od kamilice, 150ml ulja, nerendana kora limuna. Za fil: 2 x 200g mlevenog maka, 2 x 3 pune kašike šećera, 2 x 2 kašike pekmeza, malo tople vode.
Posne kajsija štanglice

Posne kajsija štanglice

Sastojci za posne kajsija štanglice: Za korice: 520g brašna. 1 ravna kašičica praška za pecivo, 1 ravna kašičica sode bikarbone , 3 kašike šećera, 2dl kisele vode, 2dl ulja. Za nadev: 2dl vode, 200g šećera, 125g margarina, 350g samlevenih suvih kajsija, 150g mlevenih oraha, 150g mlevenog keksa, 2-3 kašike džema od kajsije za premaz ili čokoladna glazura.
Medeno srce posni kolač

Medeno srce

Sastojci za posni kolač medeno srce: 1.5 čaša brašna, 1 čaša šećera, 1 kašika ulja, 1 kašika cimeta, 1 kašika kakao praha, 1 čaša mlake vode, pola kašičice sode bikarbone, malo praška za pecivo, 5 kašika džema od šljiva.
Posni čupavci na vodi

Posni čupavci na vodi

Sastojci za posne čupavce na vodi: Biskvit: 2 čaše od 2 dl brašna, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, 150 g šećera, 2 čaše od 2 dl kisele vode. Preliv: 150 grama šećera, 150 g vode, 1-2 kašike kakao praha.
Cimet kolač

Posni cimet kolač

Sastojci za posni cimet kolač: 200ml vode, 150g smeđeg šećera (ili običnog), 4 - 5 kašika pekmeza od kajsije (može i drugi), 1 kašičica cimeta, 300g brašna, pola kesice praška za pecivo, 100g suvog grožđa. Za premaz: 2 kašike pekmeza, 50g šečera, 1 kašičica cimeta.
Voćni kuglof

Voćni kuglof

Sastojci za voćni kuglof: 1 zrela banana, 3 jabuke, 2 vanil šećera, 200g šećera, 200ml kisele vode, 100ml ulja, 350g brašna, 1 prašak za pecivo, ½ kašičice cimeta, 80g brusnica, 80g borovnica. Za glazuru: 200g šećera u prahu, 3 kašike tople vode, 1 kašika limunovog soka.
Posna Raffaello torta

Posna Raffaello torta

Sastojci za posnu Raffaello tortu1l vode, 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile, 120g posnog margarina, 100g posne bele čokolade, 6 kašika šećera, 180g kokosa, 200g posnog mlevenog keksa, nekoliko posnih petit keksića.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -