Posni medenjaci sa cimetom
Sastojci za Posne medenjake sa cimetom:
11 kašika ulja,
11 kašika vode,
11 kašika šećera,
2 kašike meda,
kašika cimeta,
1 prašak za pecivo,
500 g brašna.
Ušećerene jabuke
Sastojci za Ušećerene jabuke:
10 manjih jabuka,
1 kg šećera,
10 štapića dužine 20 cm,
crvena boja za kolače.
Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade
Sastojci za Posnu bezglutensku tortu od jagoda i čokolade:
Za testo:
150 g badema,
6 očišćenih suvih šljiva,
1 kašika goji bobica,
5 kašika kokosovog ulja.
Za nadev:
5 kašika kokosovog ulja,
5 kašika meda,
5 kašika kakaa,
6 jagoda.
Kikiriki bajadera
Sastojci za Kikiriki bajaderu:
300 g šećera,
2 dl vode,
200 g margarina,
300 g mlevenog kikirikija bez soli,
300 g mlevenog keksa,
50 g tamne čokolade ili 2 kašike kakaa.
Za preliv:
150 g čokolade,
malo ulja.
Postan rolat sa bananom i keksom
Sastojci za Postan rolat sa bananom i keksom:
250 g posnog margarina,
300 g posnog mlevenog keksa,
150 g šećera u prahu,
4 jabuke,
7 banana,
100 g posne čokolade,
2 kašike ulja (glazura).
Posne mediteranske kuglice
Sastojci za Posne mediteranske kuglice:
150 g oljuštenih badema,
50 g lešnika,
25 g pinjola (seme borove šišarke),
50 g oraha,
20 g pistaća.
Za sirup:
150 g šećera,
pola limuna,
1 vanilin šećer.
Posni biseri
Sastojci za posne bisere:
200 g ratluka od ruže,
200 g kokosovog brašna,
150 g šećera u prahu,
3 kašike soka od limuna.
Slatka bundeva
Sastojci za Slatku bundevu:
1 manja bundeva,
50 g oraha ili badema,
šećer po želji.
Postan sos od jabuka
Sastojci za Postan sos od jabuka:
2 kg jabuka,
220 ml soka od jabuke,
sok od jednog limuna,
100 g smeđeg šećera,
kašičica cimeta,
muskatni orašćič po želji,
puter po želji.
Postan rolat od smokava
Sastojci za Postan rolat od smokava:
1 kg smokvi,
250 g šećera,
250 g mlevenih oraha,
voda,
šećer u prahu za posipanje.