Posne pohovane jabuke
Sastojci za posne pohovane jabuke:2 veće jabuke,1 šolja brašna,1/2 šolje biljnog mleka (npr. bademovo mleko, sojino mleko),1 kašika šećera,1/2 kašičice praška za pecivo,1/2 kašičice cimeta (opciono),prstohvat soli,ulje za prženje,šećer u prahu ili vanilin šećer (za posipanje),posni preliv od karamelizovane šećerne trske.
Posni slatki puding sa višnjama
Sastojci za posni puding sa višnjama:
1 šolja pirinča,
3 šolje bademovog mleka,
1/2 šolje šećera,
1 kašičica ekstrakta vanile,
1 kašika margarina,
1/2 šolje višanja,
prstohvat soli,
preliv od višanja.
Posne palačinke sa bademovim mlekom
Sastojci za posne palačinke sa bademovim mlekom:1 šolja brašna,1 kašika šećera,1 kašičica praška za pecivo,prstohvat soli,1 šolja bademovog mleka,2 kašike biljnog ulja,1 kašičica ekstrakta vanile,posni preliv po želji (npr. javorov sirup, posni čokoladni preliv, voće).
Posne bombice od šargarepe, dunja i jabuka
Sastojci za posne bombice od šargarepe, dunja i jabuka:500g šećera,200ml vode,2 vanilin šećera,2 limuna,500g šargarepe,250g dunja,250g jabuka,mleveni orasi, posna čokolada, kristal šećer.
Posna gužvana baklava sa lešnicima
Sastojci za posnu gužvanu baklavu sa lešnicima:tanke kore za baklavu,pečeni lešnik,gazirana voda,ulje,posni margarin,500g šećera,400ml vode,2 vanil šećera,sok od pola limuna.
Posna torta sa šargarepom
Sastojci za posnu tortu sa šargarepom:Za koru:2 šolje rendane šargarepe,1 šolja smeđeg šećera,1/2 šolje biljnog ulja,1/2 šolje posnog biljnog mleka,1 kašika jabukovog sirćeta,1 kašičica ekstrakta vanile,2 šolje integralnog brašna,1 kašičica praška za pecivo,1/2 kašičice sode bikarbone,1/2 kašičice cimeta,prstohvat soli,1/2 šolje seckanih oraha (opciono).Za krem:1 šolja posne kisele pavlake,1/2 šolje posnog krema od šargarepe (možete sami napraviti blendanjem kuvane šargarepe sa malo vode),1/2 šolje smeđeg šećera,1 kašičica ekstrakta vanile.
Posni sladoled sa bananom
Sastojci za posni sladoled sa bananom:4 zrele banane,1 kašičica ekstrakta vanile,2-3 kašike posnog biljnog mleka,voće, orašasti plodovi ili čokoladni čips za dodatak.
Posni kolač sa bademom
Sastojci za posni kolač sa bademom:Za testo:1 šolja badema (najbolje je koristiti sirove bademe),1 šolja brašna (posnog, po mogućstvu integralnog),1/2 šolje smeđeg šećera,prstohvat soli,1 kašičica praška za pecivo,1/4 šolje ulja (kokosovo ulje ili ulje po vašem izboru),1/4 šolje vode,1 kašičica ekstrakta vanile.Za preliv:1/4 šolje bademovog mleka (ili drugog biljnog mleka),1/4 šolje smeđeg šećera,1/4 šolje kokosovog ulja,1 kašičica ekstrakta vanile.
Posni kolačići od leblebija
Sastojci za posne kolačiće od leblebija:500g pečenih leblebija,100g pšeničnog belog brašna,100g šećera,200g nekog džema ili još bolje marmelade,2dl vode (ili više po potrebi),1 kesica praška za pecivo,1 kašičica cimeta,1 kašičica đumbira u prahu,½ kašičice mlevenog muskatnog oraščića.
Posni kolač sa makom i višnjama
Sastojci za posni kolač sa makom i višnjama:400g brašna100g mlevenog maka150g višanja bez koštice200g šećera1 kesica praška za pecivo1 kesica vanilin šećera4dl vode1,5dl ulja.