Posne poslastice

posne, poslastice, posni, deserti, posne poslastice, posni deserti, poslastice posne, posne poslastice recepti, recpti za posne poslastice

hilandarski rezanci recept

Hilandarski rezanci

Hilandarski rezanci se pripremaju na sledeći način: U ključalu, malo soljenu vodu, sipa se oko 5 kg rezanca, poklope se i ostave da se kuvaju. Skuvani i oceđeni rezanci, zavisno da li je posan ili mrsan dan, preliju se, tako vrući, maslinovim uljem i mrvicama od hleba, jer u Hilandru se, a tako bi trebalo da bude i u svakoj kući - HLEB NIKADA NE BACA!
mango sa kokosovim mlekom i pirincem

Mango sa kokosovim mlekom i pirinčem

Sastojci za mango sa kokosovim mlekom i pirinčem: 150 g pirinča, 400 - 500 ml vode, 150 ml kokosovog mleka, 50 g šećera, malo soli, 4 manga. Za preliv: 150 ml kokosovog mleka, 1 kašičica pirinčanog brašna, malo soli.
punjene-smokve

Posne punjene smokve

Sastojci za posne punjene smokve: 20 smokvi. Za fil: 50 g margarina, 50 g kokosovog brašna, 100 g šećera u prahu. Za preliv: 80 g margarina, 14 kašika vode, 400 g šećera, 200 g oraha, 400 g posnog keksa.
posni-krem-od-limuna

Posni krem od limuna

Sastojci za posni krem od limuna: 250 g griza, 250 g šećera, sok od 2 limuna, 1/2 l vode.
posne kiflice sa dzemom

Posne kiflice sa džemom od kajsija

Sastojci za posne kiflice sa džemom: 500 g brašna, 250 ml mlake vode, 4 kašike meda, pola kašičice suvog kvasca, 25 g margarina, 200 g džema od kajsija. Za sirup: 200 ml vode, 4 kašike meda.
hrskava poslastica sa medom i sljivama posna jela

Hrskava poslastica sa medom i šljivama

Sastojci za hrskavu poslasticu sa medom i šljivama: 500 g šljiva, 300 g meda, 25 g margarina, 15 kašika kukuruznih pahuljica, 5 šolja brašna, 5 kašičica cimeta, 5 kašika šećera, 2 kašike listića badema.
aromaticne kruske posna jela

Aromatične kruške

Za aromatične kruške potrebno je: 3 kruške, 2 karanfilića, 1 kašičica cimeta, pola kašičice muskantnog oraha, 2 kašike margarina, 1,5 dl soka od pomorandže, 4 kašike žutog šećera
kadaif recept

Kadaif

Sastojci za kadaif: 400 g tankih rezanaca, 150 g biljnog margarina, 300 g šećera, 200 g oraha, 50 g suvog grožđa, 1 limun.
jabuke punjene orasima i suvim grozdjem

Punjene jabuke

Sastojci za punjene jabuke: 4 velike kisele jabuke, 100 g jezgra oraha, 4 supene kašike meda, supena kašika suvog grožđa.
slavsko zito za slavu panaija

Slavsko žito

Sastojci za slavsko žito: 500 g žita, 500 g mlevenih oraha, 500 g šećera, morski oraščić, 2 kesice vanilin šećera.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -