NAJNOVIJI RECEPTI
Brokoli čorba
Sastojci za brokoli čobu:
300 g brokolija,
kašika braššna,
so,
biber,
muskantni oraščić,
šoljica pirinča,
ulje.
Postan pilav sa komadićima soje
Sastojci za postan pilav sa komadićima soje:
1/2 kg pirinča,
1 kg isečenog crnog luka,
2 dl ulja,
100 g komadića soje obarenih,
1 šargarepa isečena na kolutiće,
so,
suvi biljni začin,
mleveni biber,
1 veza seckanog peršuna i celera.
Najukusnije posne kiflice
Sastojci za najukusnije posne kiflice:
1 kg mekog brašna tip 400,
500 ml vode,
1 pakovanje (50g) svežeg kvasca,
3 pune kašike šećera,
1 kašika soli,
100 ml ulja,
posni margarin,
susam ili kim.
Posne kiflice sa orasima
Sastojci za posne kiflice sa orasima:
300-400 g brašna,
200 ml mlake vode,
100 g margarina sa sobne temperature,
1 kašičica sećera,
malo soli,
kockica kvasca,
200 g mlevenih oraha,
šećera po želji za mešanje sa orasima,
1 kašika ulja.
Posna torta sa makom
Sastojci za posnu tortu sa makom:
1 pakovanje posnih kora za rozen tortu,
600 g maka,
1 posni margarin,
1 limun,
350 g šećera,
500 g vode,
Sastojci za glazuru:
200 g posne čokolade za kuvanje,
1 kašičica ulja ili 2 manje kockice posnog margarina.
Posni voćni kolač sa tofu sirom
Sastojci za posni voćni kolač sa tofu sirom:
400 g tofu sira,
75 g smeđeg šećera,
pola kašičice ekstrakta vanile,
125 g posnog margarina,
rendana limunova korica,
40 g kukuruznog skroba (gustina),
100 g smrznutog bobičastog voća.
Posna torta od čokolade
Sastojci za posnu tortu od čokolade:
Za koru:
300 g smeđeg šećera,
250 g posnog margarina,
300 g pirovog brašna,
40 g sojinog brašna,
60 g kakao praha,
300 ml sojinog mleka,
1/2 kašičice ekstrakta vanile,
kesica praška za pecivo.
Za krem:
750 ml sojine pavlake,
450 g posne crne čokolade,
80 g smeđeg šećera,
1/2 kašičice ekstrakta vanile.
Posna kisela čorba od zelja
Sastojci za posnu kiselu čorbu od zelja:
1 kg zelja,
2 glavice crnog luka,
2 kašike brašna,
1 dl ulja,
1 kašičica aleve paprike,
so,
vinsko sirće,
4 čena belog luka.
Posna sarma od vinovog lista
Sastojci za posnu sarmu od vinovog lista:
30-40 vinovih listova,
1 šolja pirinča,
1 šargarepa (urendana),
1/2 kg crnog luka (iseckanog),
ulje,
1 krompir (urendan),
50 g sojinih ljuspica (poparenih),
50 g suncokreta (samlevenog),
so,
biber,
aleva paprika.
Postan kačamak sa crnim lukom
Sastojci za postan kačamak sa lukom:
1/2 kg kukuruznog brašna,
2 glavice crnog luka,
1 l vode,
prstohvat soli.