- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku sa šampinjonima:
- 500 g šampinjona, isečenih na listiće,
- 4 krompira, tanko isečena,
- 2 crna luka, sitno iseckana,
- 1 čen belog luka, sitno iseckan,
- 1 šolja sojinog mleka,
- 2 kašike brašna,
- 2 kašike biljnog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica timijana,
- 1 kašika maslinovog ulja.
Posna musaka sa šampinjonima se priprema na sledeći način:
- Zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte šampinjone i beli luk. Pržite dok ne ispari sva tečnost, a šampinjoni postanu zlatasti. Dodajte so, biber i timijan.
- U nauljenu posudu za pečenje, složite red krompira, pa sloj prženih šampinjona. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- U manjoj šerpi zagrejte biljno ulje, dodajte brašno i kratko propržite, zatim polako dodajte sojino mleko mešajući dok ne dobijete gust sos. Prelijte preko musake.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne dobije zlatastu boju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna musaka sa šampinjonima
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -