Posna musaka sa šampinjonima

6787
- Advertisement -

Posna musaka sa šampinjonima

Advertisements

Sastojci za posnu musaku sa šampinjonima:

  • 500 g šampinjona, isečenih na listiće,
  • 4 krompira, tanko isečena,
  • 2 crna luka, sitno iseckana,
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan,
  • 1 šolja sojinog mleka,
  • 2 kašike brašna,
  • 2 kašike biljnog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašičica timijana,
  • 1 kašika maslinovog ulja.

Posna musaka sa šampinjonima se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte šampinjone i beli luk. Pržite dok ne ispari sva tečnost, a šampinjoni postanu zlatasti. Dodajte so, biber i timijan.
  2. U nauljenu posudu za pečenje, složite red krompira, pa sloj prženih šampinjona. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  3. U manjoj šerpi zagrejte biljno ulje, dodajte brašno i kratko propržite, zatim polako dodajte sojino mleko mešajući dok ne dobijete gust sos. Prelijte preko musake.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne dobije zlatastu boju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa šampinjonima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -