Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

Posni punjeni paradajz

Posni punjeni paradajz

Sastojci za posni punjeni paradajz: 6 velikih paradajza, 1 šolja kuvanog pirinča, 1/2 šolje kukuruza, 1/2 šolje pasulja (kuvanog ili iz konzerve), 1 mali crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika seckanog peršuna.
Posni ravioli sa spanaćem

Posni ravioli sa spanaćem

Sastojci za posne raviole sa spanaćem: Za testo: 2 šolje brašna, 1/2 šolje vode, 2 kašike maslinovog ulja, prstohvat soli. Za fil: 250 g svežeg spanaća, 200 g tofu sira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, so i biber po ukusu, 1 kašika maslinovog ulja.
Posna supa od leblebija

Posna supa od leblebija

Sastojci za posnu supu od leblebija: 1 šolja suvih leblebija (ili 2 konzerve kuvanih leblebija), 1 glavica crnog luka, sitno seckana, 2-3 čena belog luka, sitno seckana, 2 šargarepe, isečene na kolutiće, 2 stabljike celera, sitno seckane, 1 paradajz, sitno seckan ili 1 konzerva seckanog paradajza, 1 l povrćnog bujona ili vode, 1 kašičica kumina, 1 kašičica aleve paprike, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, svež peršun za ukras (po želji).
Posno varivo od krompira i spanaća

Posno varivo od krompira i spanaća

Sastojci za posno varivo od krompira i spanaća: 500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kockice), 200 g svežeg spanaća (oprano i iseckano), 1 glavica crnog luka (sitno seckana), 2-3 čena belog luka (sitno seckana), 2 šargarepe (isečene na kolutiće), 1 paradajz (iseckan) ili 200 ml paradajz soka, 1 kašika maslinovog ulja, 1 l povrćnog bujona ili vode, so i biber po ukusu, 1 kašičica aleve paprike ili kurkume (po želji).
Posni tahini sos

Posni tahini sos

Sastojci za posni tahini sos: 4 kašike tahinija (susamova pasta), 2 kašike svežeg limunovog soka, 1-2 čena belog luka (sitno seckana ili zgnječena), 1 kašika javorovog sirupa ili agavinog sirupa (po želji), 60-80 ml vode (više ili manje, zavisno od željene gustine), so i biber po ukusu.
Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom

Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom

Sastojci za posne bruskete sa paradajzom i bosiljkom: 1 baget ili vekna hleba, isečena na kriške, 4-5 zrelih paradajza, iseckanih na sitne kockice, 2-3 čena belog luka, sitno iseckana, 1/4 šolje maslinovog ulja, 1/2 šolje svežeg bosiljka, iseckanog, so i biber po ukusu, balzamiko sirće (opciono).
Posni pesto sos od rukole

Posni pesto sos od rukole

Sastojci za posni pesto sos od rukole: 2 šolje sveže rukole, 1/2 šolje maslinovog ulja, 1/4 šolje sirovih badema ili oraha, 2 čena belog luka, 2 kašike nutritivnog kvasca (opciono, za sirastu notu), sok od jednog limuna, so i biber po ukusu.
Posni pečeni karfiol

Posni pečeni karfiol

Sastojci za posni pečeni karfiol: 1 velika glavica karfiola,  3 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika dimljene paprike, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera, sok od jednog limuna, svež peršun za ukrašavanje (opciono).
Posna primavera pasta

Posna primavera pasta

Sastojci za posnu primavera pastu: 300 g integralne paste (špageti, fusilli ili penne), 2 kašike maslinovog ulja, 1 crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 crvena paprika, isečena na trakice, 1 zelena paprika, isečena na trakice, 1 šargarepa, isečena na tanke trakice, 1 tikvica, isečena na trakice, 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih, 1 šolja svežeg spanaća, so i biber po ukusu, sveže seckani bosiljak ili peršun za ukrašavanje.
Posne grilovane pečurke

Posne grilovane pečurke

Sastojci za posne grilovane pečurke: 500 g pečuraka (šampinjoni, portobello ili bilo koje druge vrste), 3 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika balzamiko sirćeta, so i biber po ukusu, svež peršun za ukrašavanje (opciono).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -