Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

Posna supa od bundeve sa đumbirom

Posna supa od bundeve sa đumbirom

Sastojci za posnu supu od bundeve sa đumbirom: 1 mala bundeva (oko 1 kg), 1 crveni luk, 2 češnja belog luka, komadić svežeg đumbira (veličine oko 2 cm), so po ukusu, biber po ukusu.
Posna palenta sa paradajzom

Posna palenta sa paradajzom

Sastojci za posnu palentu sa paradajzom: 1 šolja palente, 2 šolje vode, 2 paradajza, 2 čena belog luka, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posna musaka od tikvica sa paradajzom

Posna musaka od tikvica sa paradajzom

Sastojci za posnu musaku od tikvica sa paradajzom: 3 srednje tikvice,  2 paradajza, 1 crni luk,  2 čena belog luka,  1 šolja pasiranog paradajza, 1 kašičica origana, so i biber po ukusu, 1 šolja kukuruza (svežeg ili iz konzerve), 1 šolja narendanog veganskog sira (opciono), sveži peršun za posluživanje.
Posna pašteta od cvekle i susama

Posna pašteta od cvekle i susama

Sastojci za posnu paštetu od cvekle i susama: 2 veće cvekle,  1 šolja susama,  2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, 2 čena belog luka, so i biber po ukusu, mlevena crvena paprika (opciono, za dekoraciju), kriške hleba ili tostiran hleb za posluživanje.
Posna pita sa crnim pasuljem i kukuruzom

Posna pita sa crnim pasuljem i kukuruzom

Sastojci za posnu pitu sa crnim pasuljem i kukuruzom: 1 šolja crnog pasulja (kuvanog),  1 šolja kukuruza (svežeg ili smrznutog), 1 crvena paprika,  1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kumina, 1 kašičica crvene paprike u prahu, so i biber po ukusu, 6-8 kora za pitu, maslinovo ulje za premazivanje.
Posni paprikaš od sojinog mesa

Posni paprikaš od sojinog mesa

Sastojci za posni paprikaš od sojinog mesa: 200g suvog sojinog mesa, 2 šargarepe, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 1 šolja graška (svežeg ili smrznutog), 1 crveni luk, 2 češnja belog luka, 4 šolje povrćne supe ili vode, 2 kašike paradajz sosa, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika brašna (opciono), so, biber i začini po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posna čorba od cvekle

Posna čorba od cvekle

Sastojci za posnu čorbu od cvekle: 2 velike cvekle,  2 velika krompira,  1 crveni luk,  2 češnja belog luka,  4 šolje vode, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posna musaka od karfiola i tikvica

Posna musaka od karfiola i tikvica

Sastojci za posnu musaku od karfiola i tikvica: 1 veliki karfiol,  2 srednje tikvice,  1 crveni luk,  2 češnja belog luka, 1 konzerva seckanih pelata, 1 šolja pasiranog paradajza, 200g tofua,  2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice origana, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posna čorba od brokolija i pečurki

Posna čorba od brokolija i pečurki

Sastojci za posnu čorbu od brokolija i pečurki: 1 glavica brokolija,  200g šampinjona,  1 crveni luk,  2 češnja belog luka,  4 šolje vode, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posni pasulj sa krompirom

Posni pasulj sa krompirom

Sastojci za posni pasulj sa krompirom: 2 šolje kuvanog pasulja po izboru, 2 krompira, 1 crni luk,  2 češnja belog luka,  so i biber po ukusu, seckani sveži peršun za posluživanje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -