Naslovna Sastojci Beli luk

POSNA JELA SA SASTOJKOM: beli luk

zapeceno-povrce

Posno zapečeno povrće

0
Sastojci za posno zapečeno povrće: 700 g paradajza, 2 tikvice, 1 patlidžan, 4 čena belog luka, 2 grančice ruzmarina, 4 lovorova lista, maslinovo ulje, so, biber, prstohvat ljute paprike.
jota

Jota

0
Sastojci za jotu: 100 g pasulja, 250 g kiselog kupusa, 250 g krompira, 100 g paradajz pirea, glavica crnog luka, 50 g brašna, 50 g belog luka, ulje, so, crni biber.
francuska mućkalica recept

Posna francuska mućkalica

0
Sastojci za posnu francusku mućkalicu: 250 g tikvica, plavi patlidžan, 400 g paradajza, 2 glavice crnog luka, crvena i žuta paprika, 2 čena belog luka, po 3 grančice timijana i origana, po 2 grančice bosiljka i ruzmarina, 3-4 kašike ulja, 2 kašike paradajz pirea, 100-150 ml povrtnog bujona, so i biber.
rolat od krompira

Posni rolat od krompira

0
Sastojci za posni slani rolat od krompira: 1 kg krompira, 100 g margarina, 200 g obarene i od kostiju očišćene ribe, 200 g spanaća, 200 g šargarepe, so, biber, 2 čena belog luka.
zlatiborski kacamak

Zlatiborski kačamak

0
Sastojci za posni zlatiborski kačamak: 200 g belog kukuruznog brašna, 100 g heljdinog brašna, 2 veze samoniklog zelja, 150 g spanaća, kašičica začina, kašika marinade (beli luk i peršun u ulju), kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg), so, biber, ulje.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

0
U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
tolstolobik sa svezim zacinskim biljem

Tolstolobik sa svežim začinskim biljem

0
Sastojci za tolstolobika sa svežim začinskim biljem: 700 g tolstolobika, 2 veća čena belog luka, sveže začinsko bilje u količini po ukusu: žalfija, ruzmarin, bosiljak, limunova trava, peršun, nana, kari, mešavina suvog biljnog začina, ulja po potrebi.
bakalar na mornarski nacin

Bakalar na mornarski način

0
Sastojci za bakalar na mornarski način: 1 kg bakalara, 3-4 čena belog luka, 1/2 vezice peršuna, 1 dl maslinovog ulja, sok od jednog limuna, biber, so.
posna pasteta na vodi

Posna pašteta na vodi

0
Sastojci za posnu paštetu na vodi: 250 g indijskog oraha, sirovog, neslanog, sok od pola limuna, 1 češanj belog luka, 125 ml vode, 2 kafene kašičice soli.
pikantni hladni patlidzan

Pikantni hladni patlidžan

0
Sastojci za pikantni hladni patlidžan: 2 okrugla patlidžana od po 350 g, 6 listića nane, vuster sos, sirće, 80 ml maslinovog ulja, so, 2 čena belog luka.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -