Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

paradajz punjen pasuljem i pirincem

Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

Za paradajz punjen rižotom i pasuljem potrebno je: 250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250 ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna
tortice-od-blitve-posna-jela-na-vodi

Posne tortice od blitve

Sastojci za posne tortice od blitve: 2 kg blitve, 200 g brašna, 4 paradajza, 1 dl belog vina, 4 čena belog luka, 4 kriške dvopeka, 120 g sočiva, 100 g šargarepe.
posna salata od leblebija

Posna salata od leblebija

Sastojci za posnu salatu od leblebija: 500 g leblebija iz konzerve ili kuvanih i oceđenih, veća jabuka, 2 krastavca, grančica celera, manji grozd belog grožđa, veća crvena paprika, čen belog luka, limun, pola veze peršuna, struk-dva mladog luka, so i biber.
tikvice i pecurke u marinadi od zacinskog bilja

Povrće sa začinskim biljem

Sastojci za povrće sa začinskim biljem: 2 tikvice, 2 glavice crnog luka, pakovanje kukuruza šećerca, 4 paradajza, 200 g bukovača, crvena paprika.
posna-salata-od-rotkve-posnajela

Posna salata od rotkve

Sastojci za posnu salatu od rotkve: 1 okrugla bela rotkva, 2 dugačke daikon rotkve, šolja kuvanog pirinča, 300 ml posnog majoneza, 2 čena belog luka, 50 ml maslinovog ulja, 50 ml vinskog sirćeta, so, biber.
grasak sa lignjama posnajela.rs

Grašak sa lignjama

Sastojci za grašak sa lignjama: 1 kg očišćenih lignji, 300 g očišćenog mladog graška, koren celera, šargarepa, čen belog luka, 2 dl belog vina, glavica luka, 300 g paradajz pirea, na vrh kašičice šećera, veza peršuna, maslinovo ulje, biber, so.
sitake rizoto posna jela recept

Posni šitake rižoto

Sastojci za posni šitake rižoto: 500 g sušenih šitake pečuraka, 500 g pirinča, kašika ulja, čen belog luka, 0,5 dl belog vina, kašika svežeg iseckanog peršuna, so, biber po ukusu.
nanina boranija u dunstu posnajela.rs

Nanina boranija u dunstu

Sastojci za Naninu boraniju u dunstu: 1 kg boranije, 2 glavice crnog luka, 3 šargarepe, 2 korena peršuna, 1 koren celera, 1 glavica belog luka, sok od 1 limuna, kašika prezli, ulje, peršun, biber, so.
pasteta od sardine i kiselih krastavcica posnajela.rs

Pašteta od sardine i kiselih krastavčića

Sastojci za paštetu od sardine i kiselih krastavčića: 2 konzerve sardine, šolja maslinovog ulja (može i suncokretovo), 2-3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 3 kisela krastavčića srednje veličine, kašika kečapa, so.
posna corba od lisicarki

Posna čorba od lisičarki

Za posnu čorbu od lisičarki potrebno je: 400 g lisičarki, glavica crnog luka, 50 g margarina, 3 čena belog luka, jedna šargarepa, kašika seckanog svežeg peršuna, beli biber, so po ukusu
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -