Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

Posni brusketi sa picom

Posni brusketi sa picom

Sastojci za posne bruskete sa picom: 1 vekna integralnog hleba ili bageta, isečenog na kriške ili trougliće, 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno seckana, 200 g paradajz sosa, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, 100 g biljnog sira (opciono), 1 šaka svežeg bosiljka, iseckanog, so i biber po ukusu.
Posna salata od pečenih krompira i kelja

Posna salata od pečenih krompira i kelja

Sastojci za posnu salatu od pečenih krompira i kelja: 500 g mladog krompira, 100 g svežeg kelja, 2 čena belog luka, 1 crveni luk, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica limunovog soka, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posne nudle sa susamom i povrćem

Posne nudle sa susamom i povrćem

Sastojci za posne nudle sa susamom i povrćem: 200 g posnih nudli (pirinčane, heljdine ili pšenične), 1 šargarepa, 1 tikvica, 1 crvena paprika, 2 čena belog luka, 2 kašike soja sosa, 1 kašičica susamovog ulja, 2 kašike pečenog susama, maslinovo ulje za prženje, so i biber po ukusu.
Posni pečeni paradajz punjen povrćem

Posni pečeni paradajz punjen povrćem

Sastojci za posni pečeni paradajz punjen povrćem: 6 većih paradajza, 1 crvena paprika, 1 tikvica, 1 šargarepa, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 100 g kuvanog pirinča, 1 kašičica origana, so i biber po ukusu, svež peršun za ukrašavanje.
Posna čorba od bundeve i leblebija

Posna čorba od bundeve i leblebija

Sastojci za posnu čorbu od bundeve i leblebija: 400 g bundeve, isečene na kockice, 200 g kuvanih leblebija (možete koristiti konzervirane), 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kima, 1 kašičica kurkume, 1 l povrćnog bujona, so i biber po ukusu, sok od pola limuna.
Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom

Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom

Sastojci za posnu musaku sa tikvicama i patlidžanom: 2 srednje tikvice, isečene na kolutove, 1 veliki patlidžan, isečen na kolutove, 2 krompira, tanko isečena, 1 crveni luk, seckan, 3 čena belog luka, sitno seckana, 400 g paradajz sosa, 1 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, kašičica suvog origana ili majčine dušice.
Posni grilovani patlidžan sa belim lukom

Posni grilovani patlidžan sa belim lukom

Sastojci za posni grilovani patlidžan sa belim lukom: 2 velika patlidžana, 3 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, svež peršun za dekoraciju, so i biber po ukusu.
Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama

Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama

Sastojci za posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama: 200 g pirinča arborio (za rižoto), 300 g bundeve, isečene na kockice, 200 g pečuraka, isečenih na listiće, 1 crni luk, sitno iseckan, 3 čena belog luka, 1 l povrćnog bujona, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber i svež peršun po ukusu, 2 kašike posnog parmezana (opciono).
Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem: 300 g tunjevine iz konzerve, 12 listova lazanja (posne), 400 g paradajz sosa, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, 200 g spanaća, 100 g posnog sira (opciono), 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež bosiljak za serviranje.
Posni namaz od spanaća

Posni namaz od spanaća

Sastojci za posni namaz od spanaća: 200 g svežeg spanaća, 1/2 šolje oraha, 2 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, 2 kašike nutritivnog kvasca (po želji), so i biber po ukusu.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -