Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

posne špagete sa ljutim papričicama recept

Posne špagete sa ljutim papričicama

Sastojci za posne špagete sa ljutim papričicama: 400 g špageta bez jaja, 5 kašika maslinovog ulja, četiri čena belog luka, tri-četiri sveže ljute papričice pola veze peršuna.
toskanska čorba recept

Toskanska čorba

Sastojci za toskansku čorbu: 100 g sitnog crnog pasulja, grančica žalfije, 2 čena belog luka, 0,8 dl maslinovog ulja, 2 manje glavice luka, koren celera, 2 šargarepe, 2 krompira, 100 g šampinjona, pola glavice kupusa, 150 g tikvica, strugana kora limuna, pola veze peršuna, grančica majčine dušice, komadić svežeg đumbira, 4 kriške domaćeg hleba, so.
posna pica sa morskim plodovima recept

Posna pica sa morskim plodovima

Sastojci za posnu picu sa morskim plodovima: testo za picu, 1 konzerva sardele, 1 konzerva ringlica, nekoliko dagnji, 1 tegla račića u slanoj vodi, kečap za picu, nekoliko crnih maslina, 1 čen belog luka, kapar, origano, malo limunovog soka.
posna sarena salata recept

Posna šarena salata

Sastojci za posnu šarenu salatu: čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane), čaša vode, kašičica soli, konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna, konzerva od 400 g kukuruza šećerca, pola glavice crvenog luka, pola veze peršuna, ljuta papričica.
romanticna-salata

Posna romantična salata

Sastojci za posnu romantičnu salatu: 350 g mladog graška, jedna crvena paprika, 2 slatke jabuke, struk mladog luka, 2 kašike limunovog soka, kašika vinskog sirćeta, kašika peršuna, 4 čena belog luka, 2 kašike soja sosa, 2 kašičice suncokretovog ulja, kašika meda, kašičica rendanog đumbira, so i biber po ukusu.
kuvani umak od belog luka recept

Kuvani umak od belog luka

Sastojci za kuvani umak od belog luka: 2 dl ulja, 3 kašike oštrog brašna, 2 glavice belog luka, kašičica začina od povrća, šolja vode, malo soka od limuna, soli po ukusu.
jegulja u belom vinu recept

Jegulja u belom vinu

Sastojci za jegulju u belom vinu: jegulja teška oko 1 kg, 1 dl maslinovog ulja, 2-3 glavice crnog luka, 4-5 čenova belog luka, 100 g paradajz pirea ili svežeg paradajza, 1 veza peršuna, 0,3 dl lozovače, 1 dl belog vina, 0,3 dl sirćeta, biber, so.
baget sa paradajzom i bosiljkom recept

Baget sa paradajzom i bosiljkom

Sastojci za baget sa paradajzom i bosiljkom: 15 mini paradajza, 12 liski bosiljka isečenog na trakice, 2 čena belog luka, mrvljenog, 1 kašika crnog luka u prahu, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 kašičica soja sosa, 1 kašičica crnog bibera, francuski baget hleb 1/2, tanko sečen.
posne sarme sa ribom recept

Posne sarme sa ribom

Sastojci za posne sarme sa ribom: veća glavica kiselog kupusa, šaran od 1,5 do 2 kg, veća šolja pirinča, 2-3 šargarepe, 2 glavice crnog luka, 2-3 čena belog luka, veza zeleni, koren celera, kašika začina od povrća, 1 manji krompir, list lorbera, peršun, brašno, biber, aleva paprika, ulje, so.
mornarska salata recept

Mornarska salata

Sastojci za mornarsku salatu: 12 sardela iz salamure (ili konzerve), 3 sveže crvene paprike, 200 g spanaća, 1 krastavac (može i kiseli), 2 glavice crnog luka, šaka maslina, 6 paradajza, 2-3 čena belog luka, 1 limun i sok od 1 limuna, 4 kašike maslinovog ulja, 100 g boranije, kapar, majoran, biber, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -