Sastojak: belo vino
10 posnih torti koje morate probati
Ovo su recepti za posne torte koje morate probati: 10. Posna doboš torta 9. Nepečena kesten torta 8. Posna torta sa orasima 7. Posna čokoladna torta 6. Posna keks torta 5. Posna torta sa grizom...
10 posnih slatkih rolata koje morate probati
Ovo su recepti za posne slatke rolate koje morate probati: 10. Rolat sa šumskim voćem 9. Rolat mačije oči 8. Francuski rolat 7. Rolat od suvog voća...
Skuša sa barenim povrćem
Sastojci za skušu sa barenim povrćem:
2 paketa odresaka skuše,
200 ml suvog belog vina,
100 ml ulja,
2 lista lorebera,
2 limuna,
2 šargarepe,
300 g prethodno skuvanog belog pasulja,
200 g karfiola,
2 veze peršuna,
200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji),
so,
biber.
Posna torta sa belim vinom
Sastojci za posnu tortu sa belim vinom:
2 dl belog vina,
450 g šećera,
1,5 dl ulja,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo,
kora od jednog limuna,
1 dl kisele vode,
kašika kakaoa,
300 g mlevenih oraha,
200 g ratluka,
200 g džema od kajsija ili šipka.
Punjene lignje na mediteranski način
Sastojci za punjene lignje na mediteranski način:
1 kg srednjih lignji,
2 čena belog luka,
50 ml belog vina,
500 g paradajza iz konzerve,
1 kg krompira,
maslinovo ulje,
malo vegete.
Orade sa blitvom
Sastojci za orade sa blitvom:
2 orade,
200 ml belog vina,
1 manja glavica belog luka,
150 ml maslinovog ulja,
so,
biber,
vegeta,
grančica ruzmarina,
500 g blitve,
400 g krompira,
2 čena belog luka.
Posna baklava sa belim vinom
Za posnu baklavu potrebno je: 1 dl belog vina,
2 dl vode,
2 dl ulja,
1 prašak za pecivo,
brašno po potrebi oko 500g,
200 g gustin,
300 g oraha,
1/2 margarina,
1 dl ulja,
1 kg šećera,
8dl vode
Posna palenta sa pečurkama
Sastojci za posnu palentu sa pečurkama:
160 g praziluka ili crnog luka,
650 g paradajza,
400 g svežih šampinjona,
200 g kuvanog paradajza,
15 g seckanog peršuna,
15 g seckanog lista celera,
200 g palente,
3-4 čena belog luka,
0,5 dl belog vina,
so,
bosiljak,
začini po ukusu.
Posni umak od pečuraka i belog vina
Sastojci za posni umak od pečuraka i belog vina:
1/2 kg šampinjona,
šolja slatkog belog vina,
veza peršuna,
glavica crnog luka,
kašika ulja,
2 kašike brašna,
šoljica vode,
1/2 kašičice karija,
so.
Posni majonez na tri načina
Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda