Naslovna Sastojci Belo vino

Sastojak: belo vino

punjeni-saran recept

Punjeni šaran

Sastojci za punjenog šarana: 4 očišćena šarana srednje veličine, 200 g pirinča, 2 manje glavice luka, veći koren celera sa listovima, 100 ml belog vina, 4 "čeri" paradajza za dekoraciju, ulje, so, biber.
marinirani smudj

Marinirani smuđ

Sastojci za mariniranog smuđa: 4 fileta smuđa, 300 g pirinča, 400 g paradajza, veća glavica luka, 4 kašike ulja, 50 g margarina, veza peršuna, 50 ml belog vina, dva-tri čena belog luka, limun, so, biber.
posna torta sa grizom

Posna torta sa grizom

Sastojci za posnu tortu sa grizom: 250 g griza, 1/2 l belog vina, 1/2 kg samlevenih oraha, 250 g sitnog šećera, 4 kašike ulja, 1 kašika brašna, 1 kašika sode bikarbone, 1 strugani oraščić.
tortice-od-blitve-posna-jela-na-vodi

Posne tortice od blitve

Sastojci za posne tortice od blitve: 2 kg blitve, 200 g brašna, 4 paradajza, 1 dl belog vina, 4 čena belog luka, 4 kriške dvopeka, 120 g sočiva, 100 g šargarepe.
kremasti rizoto posnajela

Posni kremasti rižoto

Sastojci za posni kremasti rižoto: 2 šoljice pirinča, 2 veće glavice luka, čaša belog vina, 3 kašike maslinovog ulja, 1 l supe od povrća (u...
tikvice i pecurke u marinadi od zacinskog bilja

Povrće sa začinskim biljem

Sastojci za povrće sa začinskim biljem: 2 tikvice, 2 glavice crnog luka, pakovanje kukuruza šećerca, 4 paradajza, 200 g bukovača, crvena paprika.
grasak sa lignjama posnajela.rs

Grašak sa lignjama

Sastojci za grašak sa lignjama: 1 kg očišćenih lignji, 300 g očišćenog mladog graška, koren celera, šargarepa, čen belog luka, 2 dl belog vina, glavica luka, 300 g paradajz pirea, na vrh kašičice šećera, veza peršuna, maslinovo ulje, biber, so.
sitake rizoto posna jela recept

Posni šitake rižoto

Sastojci za posni šitake rižoto: 500 g sušenih šitake pečuraka, 500 g pirinča, kašika ulja, čen belog luka, 0,5 dl belog vina, kašika svežeg iseckanog peršuna, so, biber po ukusu.
oslic na pari

Oslić na pari

Za oslić na pari potrebno je: 4 fileta oslića od oko 250 g, 4 limete, 2 glavice luka, 2 kašike ribljeg bujona iz kocke, 800 g smrznutog povrća, grančica majčine dušice, 2 kašičice margarina, 1 dl belog vina, 2 kašičice gustina, pola limuna, so, biber
palenta sa sosom od pecuraka

Palenta sa sosom od pečuraka

Potrebno je: 160 g praziluka ili crnog luka, 650 g paradajza, 400 g svežih šampinjona, 200 g kuvanog paradajza, 15 g seckanog peršuna, 15 g seckanog lista celera, 200 g palente, 3-4...
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -