Naslovna Sastojci Belo vino

Sastojak: belo vino

posna torta sa belim vinom

Posna torta sa belim vinom

Sastojci za posnu tortu sa belim vinom: 2 dl belog vina, 450 g šećera, 1,5 dl ulja, 300 g brašna, 1 prašak za pecivo, kora od jednog limuna, 1 dl kisele vode, kašika kakaoa, 300 g mlevenih oraha, 200 g ratluka, 200 g džema od kajsija ili šipka.
punjene lignje na mediteranski nacin

Punjene lignje na mediteranski način

Sastojci za punjene lignje na mediteranski način: 1 kg srednjih lignji, 2 čena belog luka, 50 ml belog vina, 500 g paradajza iz konzerve, 1 kg krompira, maslinovo ulje, malo vegete.
orade sa blitvom posno

Orade sa blitvom

Sastojci za orade sa blitvom: 2 orade, 200 ml belog vina, 1 manja glavica belog luka, 150 ml maslinovog ulja, so, biber, vegeta, grančica ruzmarina, 500 g blitve, 400 g krompira, 2 čena belog luka.
posna-baklava

Posna baklava sa belim vinom

Za posnu baklavu potrebno je: 1 dl belog vina, 2 dl vode, 2 dl ulja, 1 prašak za pecivo, brašno po potrebi oko 500g, 200 g gustin, 300 g oraha, 1/2 margarina, 1 dl ulja, 1 kg šećera, 8dl vode
palenta sa pecurkama

Posna palenta sa pečurkama

Sastojci za posnu palentu sa pečurkama: 160 g praziluka ili crnog luka, 650 g paradajza, 400 g svežih šampinjona, 200 g kuvanog paradajza, 15 g seckanog peršuna, 15 g seckanog lista celera, 200 g palente, 3-4 čena belog luka, 0,5 dl belog vina, so, bosiljak, začini po ukusu.
umak od pecuraka i belog vina

Posni umak od pečuraka i belog vina

Sastojci za posni umak od pečuraka i belog vina: 1/2 kg šampinjona, šolja slatkog belog vina, veza peršuna, glavica crnog luka, kašika ulja, 2 kašike brašna, šoljica vode, 1/2 kašičice karija, so.
majonez posni

Posni majonez na tri načina

Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda
rolat macije oci

Posni rolat mačje oči

Sastojci za posni rolat mačje oči: Za kore: 250 g mlevenih oraha, 200 g šećera, 3 dl belog vina, 200 g brašna, kašičica sode bikarbone.
hladne-skuse recept

Hladne skuše

Sastojci za hladne skuše: manja glavica crnog luka, sveža babura, 300 g paradajza, 5 manjih skuša, limun, so, mleveni biber, čaša belog vina, malo vinskog sirćeta, maslinovo ulje, peršun.
corba-od-sampinjona-sa-belim-vinom

Posna čorba od šampinjona sa belim vinom

Sastojci za posnu čorbu od šampinjona sa belim vinom: 250 g šampinjona, 2 kašike margarina, 1 manja glavica crnog luka, kašika brašna, 2 dl belog vina, 1 čen belog luka, so, biber, peršunov list.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -