Naslovna Sastojci Biber

Sastojak: biber

przena grdobina sa mrvljenim krompirom

Pržena grdobina sa krompirom

Sastojci za prženu grdobinu sa krompirom: 2 komada po 350 g fileta grdobine, 750 g krompira, 2 kašike maslinovog ulja, 1/3 šolje hladno ceđenog maslinovog ulja, 1/2 šolje potočarke ili druge vrste zelene salate krupno iskidane, balzamiko sirće, morska so, krupno mleveni crni biber.
brancin na povrcu

Brancin na povrću

Sastojci za brancin na povrću: 1 brancin 500-600 g, 1 paradajz, 1/2 zelene paprike, 1/2 crvene paprike, 1 manji praziluk, 1 manja glavica crnog luka, 1/6 kašičice semena morača, 1/2 kašičice naseckanih listova peršuna, 1/4 kašičice origana, 1/4 kašičice majčine dušice, maslinovo ulje, limun, so, biber.
bakalar na mornarski nacin

Bakalar na mornarski način

Sastojci za bakalar na mornarski način: 1 kg bakalara, 3-4 čena belog luka, 1/2 vezice peršuna, 1 dl maslinovog ulja, sok od jednog limuna, biber, so.
vuster sos, vorčester sos recept

Vuster sos (Vorčester sos)

Sastojci za vuster sos: 6 kašika brašna, 4 kašike senfa, 1 - 1.5 kašika soka od limuna, 0.70 l supe (npr. od povrtne kocke za supu), 1 kašičica šećera, 70 g kurkume, 30 g korijandera, 30 g crnog bibera, 10 g aleve paprike, 10 g kima, so.
crvene paprike punjene krompirom

Crvene paprike punjene krompirom

Sastojci za crvene paprike punjene krompirom: crvene paprike 12 kom, krompir 2 kg, ulje 1 dl, so, biber, povrtna kocka za supu, aleva paprika, slatka+ ljuta po ukusu, crni luk (srednje veličine), 4 glavice, paradajz 3 kom.
posne pizza kiflice

Posne pizza kiflice

Sastojci za posne pizza kiflice: 3 dl paradajz soka ili pirea, 50 g kukuruza šećerca, 50 g krompira, 50 g graška, 50 g šargarepe, 100 g paprike, so, biber, origano, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, ravna kašičica aleve paprike, 1 dl vode, 1 dl mlake vode, 2 kašičice suvog kvasca, 1 kašika šećera, 750 g mekog brašna, 120 ml ulja, 250 ml kisele vode, 250 g posnog dimljenog kačkavalja, 120 g margarina.
testenina sa morskim plodovima

Posna testenina sa morskim plodovima

Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima: 1 praziluk, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 dl ulja, 1 pakovanje zamrznutih morskih plodova, 300 g šampinjona, 100 g crnih maslina, 1 kašičica čili papričice (u prahu), pola kašičice aleve paprike, kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu), biber, so, vegeta, 1-2 kašičice šećera, belo vino 2.5 dl, 1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora), 100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
zapecena sarma sa listovima svezeg kupusa

Zapečena posna sarma od svežeg kupusa

Sastojci za zapečenu posnu sarmu od svežeg kupusa: Za kupus: 1,5 kg svežeg kupusa, kašika kima, kašika soli, voda i velika šerpa. Za fil: 200 ml ulja, 1 crni luk (može i više), 4 šargarepe, 2 krompira, koren, stabljika i list celera, 2 manje tikvice, 2-3 kašike paradajz pirea, začin C, vegeta, so, biber, povrtna kocka za supu, veza svežeg peršuna, bosiljak, ruzmarin, do 700 ml vode, 200 g pirinča, ulje za premazivanje, kim za posipanje.
posna sarma recept

Posne sarme

Sastojci za posne sarme: 100 g praziluka ili crnog luka, 2-3 kašike ulja, 80 g integralnog pirinča (može i običan), 40 g mix pahuljica (ovsenih, raženih i ječmenih), 20 g sojinih pahuljica, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice mlevene začinske paprike - može ljuta, 1/2 kašičice mlevenog sušenog povrća, po ukusu soli za sarmu, 10 većih listova kiselog kupusa (ili 20 malih), 2-3 lovorova lista, 2-3 male crvene ljute papričice, po ukusu mlevene začinske paprike - može ljuta, 0,5 dl ulja, još 2 lista kiselog kupusa za podlogu i pokrivanje sarme, po potrebi vode.
corba od paradajza

Posna čorba od paradajza na vodi

Sastojci za posnu čorbu od paradajza: 1 manja glavica crnog luka, 1 l soka od paradajza ili pasiranog iz tetrapaka, 1/2 šargarepe, jedna suva papričica, posna testenina, začini: so, šećer, origano, malo mlevene paprike, biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -