Naslovna Sastojci Brašno

Sastojak: brašno

Posna žito torta

Posna žito torta

Sastojci za posnu žito tortu:250g meda,pola flaše piva,200g šećera,300g brašna,1 kesica sode bikarbone.Za fil:300g oraha,300g šećera,150g mlevenog žita,2 vanilin šećera,malo struganog oraščića.
Posna čorba od šampinjona sa belim vinom

Posna čorba od šampinjona sa belim vinom

Sastojci za posnu čorbu od šampinjona sa belim vinom:250g šampinjona,2 kašike margarina,1 manja glavica crnog luka,kašika brašna,2dl belog vina,1 čen belog luka,so,biber,peršunov list.
Pržena ikra od šarana

Pržena ikra od šarana

Sastojci za prženu ikru od šarana: 800g ikre, 1 šolja brašna, ulje, so, krastavac, peršun.
Posne breskvice

Posne breskvice

Sastojci za posne breskvice:1 šolja od 2dl vode,2 šolje od 2dl ulja,2 šolje od 2dl šećera,4 kašike brašna,1 kesica praška za pecivo,900gr brašna,mrvice od dubljenih breskvica,džem po zelji,rum,ekstrakt maline,voda,šećer.
Posni Burrito

Posni Burrito

Sastojci za posni Burrito:Za tortilje:1/3 kocke kvasca,pola šolje tople vode,1 kašičica šećera,5 šolja glatkog brašna,pola šolje ulja.1,5 šolja tople vode.Za nadev:450g smrznute meksičke mešavine (crveni pasulj, kukuruz šećerac, crvena paprika, zelena boranija, šargarepa),2 konzerve tunjevine,1 crni luk,1 čen seckanog belog luka,biber i so,čili papričica,origano,posni kačkavalj.Za sos:5 kašika posnog majoneza,1,5 kašika senfa,limunov sok,2 čena sitno seckanog belog luka,origano.
Posna pita sa blitvom

Posna pita sa blitvom

Sastojci za posnu pitu sa blitvom:Za testo:300g (mekog) brasna (+brasno da se umesi testo),200ml tople vode,1 kašičica soli,2 kašike maslinovog ulja.Za nadev:2 veze blitve (oko 250g),so,2 kašike maslinovog ulja,2 mlada luka (oko 60g).Za premazivanje pite :2 kašike maslinovog ulja,1-2 čena belog luka.
Posni hleb od spelte i semenki

Posni hleb od spelte i semenki

Sastojci za posni hleb od spelte i semenki:1 kockica kvasca,450 ml mlake vode,500 g brašna od krupnika ili integralnog pšeničnog brašna,50 g semenki suncokreta,50 g susama,50 g semenki lana,2 kašičice soli,2 kašike voćnog (jabukovog) sirćeta ili kvasa,malo vode.
Posne perece na starinski način

Posne perece na starinski način

Sastojci za posne perece na starinski način:800g mekog brašna,20g svežeg kvasca,kašičica šećera,2 šolje ulja,kašika soli,500ml mlake vode,susam.
Posno jelo sa boranijom

Posno jelo sa boranijom

Sastojci za posno jelo sa boranijom:2 tegle boranije,1 glavica luka,2 šargarepe,3 kašike konzerviranog paradajza,2 kašike brašna,1 kašika aleve paprike,1/2 šoljice maslinovog ulja,1/2 veze peršuna,1/2 veze mirođije,3 - 4 čena belog luka,voda,limun,so,biber - po ukusu.
Posni slani mafini sa semenkama

Posni slani mafini sa semenkama

Sastojci za posne slane mafine sa semenkama:230g brašna,200ml mleka (sojino, bademovo ili dr.),50ml maslinovog ulja,1 prašak za pecivo,10ml sveže ceđenog soka od limuna,1 komad crvene paprike,1 kašičica koncentrata paradajza,2 struka mladog luka (ili vezica sremuša)1 kašičica korijandera, sušeni listovi,1 kašičica origana,1 kašičica soli,2 supene kašike sirovih semenki bundeve, 2 supene kašike semenki suncokreta, 1 - 2 supene kašike makovog semena,margarin za podmazivanje kalupa.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -